Не пропускайте "BACKSTAGE като на кино" – фото изложба на Елица Матеева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 18.03.2022
871
Както Varna24.bg информира, на 20 март се открива фото изложбата на Елица Матеева с 26 безценни кадъра в "BACKSTAGE като на кино". Ето какво споделя за изложбата журналистът Светлана Вълкова:

"7 прекрасни български актриси, 3 театрални представления  и няколкостотин пропътувани километри между Варна и София вдъхновяват нашия автор за този много личен проект. Преживяване на ръба между театъра, киното, фотографията и реалния живот. 26-те кадъра са снимани в минутите преди представленията, минутите, в които актьорът е между два свята - на прага на рая.

Репетицията като процес е свещенодействие, тя винаги ме е подтиквала да настръхвам и да се радвам, ако всички заедно сме се променили след подобна среща – споделя Елица. Благодарна съм, че някога съм била удавник в този процес, ето защо, когато започнах да размишлявам върху идеята да събера на едно място част от актрисите, които са ми подарили любов - от сцената или пък в семплата обикновеност на делничното общуване, между кафето и цигарата, някак си "просто така“, просто така се появи и заглавието на тази скромна колекция от минути - "BACKSTAGE като на кино"...

Без претенциозност, фотографиите улавят естествени като дишането моменти, в тях актьорите са или самите себе си или са толкова дълбоко в образа, че можем да завидим на искреността им.

Точно тези уж случайни срещи вдъхновяват Елица Матеева да направи нещо твърде семпло, но важно за себе си -  да се радва на живота и да обича.

Изложбата ни дава шанс да съпреживеем тези емоции!

Героите в "BACKSTAGE като на кино“ са Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка  Янорова, Красимира Кузманова – Кокран, Ива Тодорова, Мартина Апостолова, Ели Колева, Йордан Ръсин, Теодор Каракачанов, Кристиян Негалов".

Откриването на изложбата е на 20 март от 17.00 часа, мястото: Bookstore, улица "Преслав“ 12, Варна.

Закриването ще бъде на 27 март със специално събитие по повод Международния ден на театъра: прожекция на филма-дело на децата от кино школа "Братя Люмиер“ към ОДК-Варна с худ.ръководител Елица Матеева, "Приятно ни е с…Ива!“ с участието на актрисата Ива Тодорова и деца от кино школата.

17.00 ч,. Bookstore, улица "Преслав“ 12, Варна.

Заповядайте!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).