Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Не пуснаха от ареста обвиняем за отглеждане на марихуана
Автор: Димитър Щерев 16:58 / 26.03.2024Коментари (0)1044
©
Варненският апелативен съд отхвърли жалбата срещу задържането под стража на обвиняем за държане с цел разпространение на наркотици и за отглеждане на канабис. Искането за по-лека мярка за неотклонение на Дянко Д. е било оставено без уважение от първоинстанционния Варненски окръжен съд. 36-годишният мъж първоначално е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че държал с цел разпространение около 6 кг марихуана. Впоследствие му е повдигнато обвинение и за отглеждане на растения от рода на конопа в съучастие.

Защитата иска изменение на мярката, защото счита, че престоят в ареста след изминало 6-месечно задържане е ненужен, предвид липсата на предприети процесуално-следствени действия. Изтеклият период е довел до отпадане на опасностите от укриване и извършване на престъпление.

Прокурорът смята, че обоснованото предположение за авторството на деянията не е разколебано. Продължава и рискът от осъществяване на престъпно деяние.

Като се запозна с доказателствата, Апелативният съд стигна до извод за съществуване на основателно подозрение Дянко Д. да е извършил деянието. Достатъчно гласни, писмени и веществени доказателства, както и експертни заключения, обосновават изискваното от закона предположение. Налице са и нови обстоятелства – първоначалното обвинение е било изменено. Мъжът е привлечен и за отглеждане на 139 растения от вида на конопа. В хода на разследването са събрани нови доказателства - за държане с цел разпространение на наркотици в особено големи размери - близо 6 кг марихуана. Данните за продължителна разпространителска дейност, умелата организация, проявената конспиративност и съчетаването на етапите по отглеждане и разпространение – всичко това свидетелства за висока обществена опасност и на дееца, и на разследваното деяние. Ето защо без ограничителното действие на задържането под стража, предвид характеристиките на престъпната дейност, остава в сила рискът от извършване на престъпление. По-лека мярка не би обслужила целите, заложени от законодателя, аргументира се въззивният съдебен състав. Не се констатира бездействие на органите на досъдебното производство, разследването е в разумен срок предвид естеството на разследваната деятелност и няма прекомерност.

Определението, с което Апелативен съд – Варна отказа да измени мярката за неотклонение на Дянко Д., не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: