Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Не уважиха жалбата на Мюрсел, обвинен в убийството на бившата си приятелка
Автор: Екип Varna24.bg 14:33 / 13.03.2018Коментари (0)1789
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд днес потвърди определение на Окръжен съд – Силистра (ОС-Силистра) от 6 март тази година, с което е била оставена без уважение жалбата на Мюрсел Акив против продължаващото вече година задържане под стража. 34-годишният мъж е привлечен като обвиняем за убийството на бившата си приятелка, чието тяло е било открито преди година, захвърлено в дере в района на жп прелез в местността Келявица в землището на село Руйно, област Силистра. Припомняме, че още при първоначалния оглед на мястото, където е било намерено тялото на А.З., е установено, че по него има следи от насилствена смърт. Съдебно-медицинска експертиза (СМЕ) е установила, че причина за смъртта на пострадалата жена е тежка черепно-мозъчна травма. На 16 март 2017 година  Акиф е бил задържан под стража с определение на ОС – Силистра и оттогава е в ареста.

За трети път след първоначалния арест Варненският апелативен съд сподели всички основания на първата съдебна инстанция, с които е било отказано изменение на мярката за процесуална принуда. Събраните гласни доказателства и другите свидетелства обосновават подозрението, че Акиф е съпричастен за смъртта на младата жена. Братът на Мюрсел е бил свидетел на началото на насилствените действия спрямо жената, които започнали в автомобила на Акиф и продължили извън него. Извършени били няколко експертизи – химическа, 3-на СМЕ, 5-на СМЕ, биологична и ДНК експертизи.

На твърдението на защитата, че липсва предумисъл за престъплението, както и това, че не бил изяснен механизмът на убийството, Варненският апелативен съд отговори, че това са въпроси, които се дискутират при гледане на делото по същество.

За пореден път втората съдебна инстанция отчита високата обществена опасност на престъпното деяние, както и на обвиняемия. Богатото съдебно минало на Мюрсел, независимо от настъпилата реабилитация съдът цени като лоши характеристични данни. По делото не са постъпили доказателства, които да разколебаят извода, че Акиф може да се укрие от наказателно преследване. Апелативният съд не споделя възраженията на защитата, че органите на досъдебното производство бездействат.

1 година след първоначалния арест задържането под стража на Мюрсел Акив, привлечен като обвиняем за убийството на бившата си приятелка, е законосъобразно и основанията за продължаването на тази най-тежка мярка за процесуална принуда не са отпаднали, счита апелативната инстанция.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: