Неделчо Михайлов: Не искам да ме запомнят с бутане на терасите на хората

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:47 / 08.12.2011
2301
В рамките на десетина дни кметът на район «Владислав Варненчик» се срещна с домоуправителите от четирите микрорайона, за да обсъди с тях най-належащите проблеми за решаване, предаде Дарик. «Вие сте връзката между администрацията и гражданите и разчитам заедно да изберем приоритетите в управлението на района», подчерта Неделчо Михайлов.

На въпроса, който вълнува голяма част от гражданите - ще бъдат ли премахнати остъклените тераси на блоковете, той отговори, че не иска да бъде запомнен като кмета, който е съборил терасите на хората.

Жителите на района се интересуват какви са условията по предстоящото изискване за паспортизация на сградите, както и какви са възможностите да участват в проекти за саниране.

Поставени бяха и традиционните въпроси - проблемът с бездомните кучета, благоустрояването на междублоковите пространства, лошото състояние на пътищата, недостатъчните места в детските градини, чистотата, местата за паркиране. Подробно бяха коментирани и различни казуси от Закона за управление на етажната собственост.

Имаше и не съвсем подходящи за градската среда въпроси - например може ли да се позволи на гражданите да садят картофи и пипер в междублоковите пространства. Една от присъстващите пък поиска в района да работят логопед и нотариус, тъй като тези специалисти обикновено разполагат кабинетите си в центъра на Варна.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
15.12.2011 Във "Владиславово" правят технически паспорти на сградите
29.11.2011 Търсят варианти за разрешаване на проблема с остъклените тераси във Варна
21.11.2011 ДНСК: Твърденията за масови проверки на остъклени балкони не отговарят на истината
21.11.2011 Ударни проверки за незаконно остъклени тераси във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).