Неделчо Михайлов: Няма да даваме гарсониери на хората със съборени коптори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:54 / 28.09.2014
2231
Повечето от жителите в циганската махала във варненския квартал "Владиславово" имат нотариални актове за къщите си или отстъпено право на строеж и там няма проблем с незаконно строителство. Това са показали направените проверки на администрацията, заяви за Дарик кметът на района Неделчо Михайлов. В т.нар. "Гъбена махала", където през лятото доброволно бяха съборени 15 постройки без документи, обаче предстои да бъдат премахнати още близо 20.

"Правомощията по предприемане на действия вече са в ръцете на Община Варна. След подписване на договор с избраната за тази дейност фирма няма да има никакви процедурни пречки да се премине към принудително събаряне. За да не ме упрекне някоя правозащитна организация, искам много внимателно да обясня, че няма и идея за етнизиране на проблема с незаконното строителство. Това, че нарушителите в голямата си част принадлежат към определен етнос, не означава, че в лицето на районната администрация има настроения срещу тези хора. Има настроения срещу всички, които не спазват предписанията и смятат, че законите не се отнасят за тях", заяви Михайлов. Той коментира възможността да бъде направен компромис с определените за събаряне постройки заради наближаващата зима.

"Всички носим сърца и сме надарени със съчувствие, но ако Община Варна реши да извърши даденото от нас предписание за принудително събаряне, аз ще се съобразя с решението и ще предприема мерките", каза още Михайлов.

Нито един от обитателите на постройките, които бяха съборени през лятото, не е получил общинско жилище.

"Никой от тях не е регистриран в района, което е първото условие да кандидатстваш за общинско жилище, т.е. при тях отсъства първото условие. Искам да разсея всички притеснени и съмнения, че като им съборим копторите, после ще им дадем една хубава гарсониера - това няма как да стане", добави Михайлов.

Подписването на договор между Община Варна и фирмата "Рейтон", която спечели обществената поръчка за събаряне на незаконни сгради, бави и премахването на 58 постройки в циганското гето "Максуда", които попадат в границите на район "Младост".


Виж коментарите (2)

Още по темата (20):
07.08.2014 Ромите не искат в новите фургони, искат си съборетините
04.08.2014 Бутат 4 опасни къщи в "Младост"
22.07.2014 Наглост! Циганите от "Максуда“ искат държавни имоти
21.07.2014 Ромите в "Максуда" плашат с бунт след 14 дни
18.07.2014 Жителите на "Максуда" все пак излязоха на протест, погазвайки паметта на
Левски
16.07.2014 Цигани блокират улица, плашат кмет с убийство, крещят "Българите на сапун"
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).