Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Неделчо Михайлов: Променихме отношението на общината към район "Владислав Варненчик"
Автор: Екип Varna24.bg 14:08 / 29.05.2015Коментари (13)10009
©
Преди няколко седмици Неделчо Михайлов обяви кандидатурата си за кмет на район Владиславово. Свързахме се с него, за да отговори на въпросите на Varna24.bg.

Г-н Михайлов ще се кандидатирате за кмет на Владиславово. Лесно ли стигнахте до това решение и кое ви мотивира да желаете да управлявате квартала още един мандат?

Не съм имал проблеми с взимането на решението. Благодаря и на партията, към която принадлежа за номинацията. Това означава, че оценката за отиващия си мандат и положителна. Мотивацията, за която питате е в няколко посоки. Първата посока е да разберем дали това, което ние смятаме за успешен мандат при хората от района е също така. Втората е, че както знаете кметовете на райони ще се избират пряко от хората от района. Няма по -вярно социалогическо проучванае от явяването на избори.... И третата посока, тя е лична - районът ми харесва и смятам да поостана.

С какво постигнато през изминаващия мандат се гордеете най-много?

Първо и най-важно според мен, че с цената на доста усилия успяхме да променим отношението на общината към този район... Когато поех поста, разбирането за район "Владислав Варненчик" беше като за място което може да почака - и в инфраструктурно и в благоустройствено отношение. Днес това вече не е така. С идването на новото ръководство на общината отношението коренно се промени. И това се вижда в района!

Останалите поводи за гордост няма да ги изброявам. Те се виждат в района.

Какво не успяхте да свършите?

Много неща не успях да свърша, разбира се Не искам да отговарям на този въпрос подробно по една единствена причини - по този начин ще разкрия част от плановете за следващия си мандат. На състезание сме, все пак... Във всеки случай намеренията ми за работа в района са повече от сериозни. Във всяко едно отношение...

Нека погледнем по-глобално на нещата. Смятате ли, че районните кметове притежават достатъчно самостоятелност да решават големите проблеми на поверените им квартали или са прекалено зависими от "големия" кмет? Бихте ли променили нещо в тези наредби?

Нелесна и противоречива тема. На пръв потлед избирането ни пряко е ок, обаче правомощията ни не позволяват кой знае какво "движение"....Създава се противоречие между това, което можем да правим и очакванията на гражданите от прекия избор. От друга страна прекалената свобода и правомощия могат да доведат до своеволия. Все пак ние сме част от управлението на общината и би следвало да гледаме в една посока с кмета на града. Има няколко наредби и вътрешни правила, които с една лека промяна биха направили работата ни досто по -лесна. : Например, работата с фирмите, които са спечелили конкурса за една или друга дейност в общината - сметопочистване, озеленяване, ремонт на пътища и др. Нека общината да с сключва договорите, да им изплаща заработеното, аз лично нямам претенции. Но нека да оставят на нас, хората по места да определяме обема работа за месеца, и което е най-важно - конкретната работа и нейното възлагане. Сега това не е така и често изпадаме в оперативни недоразумения.

Вашето име се спрягаше и като кандидат за кмет на Варна, но в крайна сметка заложихте отново на "района". Имали ли сте изобщо подобни амбиции в някакъв момент или това са били поредните политически спекулации?

Ами по-добре да питате тези, които са спрягали името ми за тази позиция. Аз като не знам нещо - отивам и питам... Ако имам да казвам нещо - го казвам направо... Въобще такъв план и проект не е стоял пред мен за тези местни избори. Човек следва да си знае мястото. И времето...




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на luba
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: