Неделчо Михайлов: Заради напрежението в ОУ "Патриарх Евтимий" е редно директорът да напусне

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:27 / 17.10.2014
1218
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Св. Патриарх Евтимий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Във връзка със засиленото напрежение в училище "Патриарх Евтимий" кметът на "Владиславово" Неделчо Михайлов е провел няколко срещи.

"Опитът ми беше продиктуван от загрижеността ми по отношение в каква среда растат деца от района. След проведени разговори с учители и родители, направих неколкократни опити да организирам среща и съответно разговор с г-н Гендов - директор. Телефонът му е трайно изключен", каза районният кмет.

Ето и личното мнение, което сподели Махайлов за случая:

Моето мнение - като гражданин, кмет и родител на ученик е следното: В интерес на децата, на атмосферата, на образователната система, ако щете, на традициите ( защото има родители в това училище, които са го избрали само и само децата им да бъдат обучавани от същите учители, които са обучавали тях, което си е мил прецедент) - на една 130-годишна институция е редно господин Гендов да прояви здрав разум и да напусне поста на директор на ОУ "Патриарх Евтимий".

Създадената атмосфера на нетърпимост, напрежение и затлачване на учебния процес отравя всекидневието на децата и подкопава и без това крехката вяра в българското образование.

Надявам се, Регионалния инспекторат по Образование в лицето на уважаваната от мен г-жа Венцеслава Генова да вземат решение, което ще е в интерес и на атмосферата и на спокойствието на децата!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).