Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Недоволните от забраната за движение на коли в Морската се включват в изборите
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 17.09.2015Коментари (0)530
© Varna24.bg
Сдружението на собствениците, наемателите и работещите в местността Салтанат ще подкрепи Данаил Папазов в кметската надпревара на местните избори. Решението е взето след много срещи с основните кандидат - кметове и техните щабове, увери председателят на сдружението Кирил Киров. Неговите членове - около 3000 души, сред които адвокати, учители, спортисти, бизнесмени и др, застават и зад листата за общински съветници на коалицията, която издигна Папазов за кмет на града - "Живот за Варна". До момента не са водени разговори дали хора от сдружението ще намерят място в нея, уточни Киров, цитиран от Дарик.

Той обясни, че сдружението ще се включи с експертна помощ, но "ако се наложи", ще участва и в листата на коалицията.

"Убедени сме, че даваме подкрепата си на мениджър, от когото Варна има нужда. Не даваме подкрепа на партия, която ще работи под диктовката от София. Вярваме в експертните възможности на Данаил Папазов", посочи Киров.

На въпрос дали са получили конкретни обещания от кандидат-кмета, той отговори:

"Данаил Папазов обеща да бъде безпристрастен кмет на всички варненеци, не на определена група хора".

Председателят на Сдружението на собствениците, наемателите и работещите в местността Салтанат обясни неговото създаване с нуждата от обединение на единомислещи хора, които вече са "готови да излязат извън частните си проблеми".

"Варна се превърна в едно неприветливо място. Във Варна е нужен нов политически климат. Няма как да има нови политически отношения, когато има статукво. Пътят е в местната власт да влизат все повече осъзнати граждански общества, които познават проблемите на града отвътре. Днес Сдружението на собствениците, наемателите и работещите в местността Салтанат заявява своята готовност да участва на всички нива в местната власт", каза още Кирил Киров.

Той припомни, че сдружението води десетки дела срещу общината заради забраната в "Салтанат" да се движат автомобили. По негови думи до момента нито едно дело не е загубено, а през април миналата година Върховният административен съд е отменил ограничителния режим. Съдействие по казуса обещал британският евродепутат от групата на консерваторите Джефри ван Орден, с когото представители на сдружението имали среща в Брюксел.

Киров припомни, че върху собствениците на имоти в Салтанат е бил оказан безпрецедентен натиск да приемат безропотно една парадоксална ситуация, в която един и същ регулаторен орган - община Варна от една страна издава разрешителни за ползване на жилища, заведения за обществено хранене, спортни площадки, подземни паркинги и гаражи и прибира огромни местни данъци и такси. От друга страна същият този орган се старае да обезсили собствените си нормативни актове и документи.

"В тази ситуация сдружението беше принудено да предприеме поредица от действия. Основно поведохме своята борба в съдебната зала. Към настоящия момент се водят десетки дела от името на сдружението. До момента нито едно от тях не е загубено" , обясни Киров.

"Политическото безумие на общината претърпя още един крах няколко месеца по-късно. Фирмата, която спечели конкурса, обявен от община Варна, за изработване на подробен устройствен план на територията на Салтанат, се оказа в невъзможност да изпълни поръчката поради фактическото състояние на местността. След проверка извършена от тази фирма се оказа, че собствеността в местност Салтанат е над 60% частна и има стотици урегулирани поземлени имоти от същата тази община Варна, която иска да проектира парк в частните имоти. Получи се абсолютна колизия със закона и фирмата отказа да изпълни тази поръчка. Това бе още едно доказателство за абсолютно неправомерни действия, подтиквани от всякакви други подбуди, но не и законови", обясни председателят на Сдружението на собствениците на имоти в Салтанат.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Закупуване на самолети F-16
Камион прегази дете в Бургаско, роднини пребиха до смърт шофьора
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: