Неизправен aвтобус по линия 409 изкара акъла на пътници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:19 / 24.04.2010
2650
Неизправен автобус от градския транспорт изкара акъла на пътниците, които са се возили в него. Колата, която се движила по линия 409, тъкмо се качила на магистралата, когато започнала да гърми силно, сякаш в нея експлодирали пиратки, пише "Позвънете". „Гръмна веднъж много силно. Шофьорът обаче не обърна внимание, а продължи", разказа Веселина Иванова, която пътувала в превозното средство. След малко обаче оглушителният шум отново се разнесъл. Този път той бил последван и от гъст дим. За отрицателно време возилото се изпълнило с пушек. Шофьорът спрял и отворил вратите. Неколцината пътници се разбягали. „Хукнах да бягам панически по магистралата, защото се изплаших, че ще избухнат пламъци и автобусът ще гръмне", каза Иванова. След като изминала достатъчно голямо разстояние, тя се обърнала да погледне какво става и видяла, че превозното средство е обвито все още в голям черен облак от пушек. „Такъв стрес не съм изживявала", добави тя.

Оказа се, че реална заплаха за живота и здравето на пътниците, шофьора и кондуктора така и не е имало. Вероятно заради дупките се е получило нарушение в центровката, обясниха от „Транстриумф Холдинг", собственик на автобуса. Поради тази причина горивната смес не е могла да изгори напълно. Стана ясно, че оглушителните гърмежи са били в следствие на гърмежите й в ауспуха. Само няколко часа след инцидента автобусът вече е бил поправен. Още утре той ще бъде включен отново в графика, защото от техническа гледна точка е напълно изправен, увериха от фирмата.

Междувременно пък хората се възмущават от това как може именно по тази линия да се пускат такива стари коли. „Пътувам редовно с автобус 409 и съм с впечатлението, че вървят стари, раздрънкани автобуси. Те и на вид изглеждат зле. 409 е лицето на Варна, защото пътува до летището и всички туристи я ползват. Недопустимо е първото, което виждат от Варна, да са тези окаяни автобуси", коментира Иванова.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).