Нека да подкрепим благородна кауза във Варна и да сбъднем една детска мечта!

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
13:01 / 15.04.2019
1745
В навечерието на 140-годишнината от Търновската конституция, от днес до 25 април, в Административен съд – Варна се провежда Благотворителен Великденски базар. Благотворителният базар е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна, която организираме в навечерието на Коледните и Великденски празници от 2016 г. Изработката на великденските изделия за базара са плод на безвъзмездния труд на децата и служителите от Комплекса. Те са част от дейностите, свързани с развиване техния потенциал и повишаване уменията им за справяне с ежедневието.

Превърна се в традиция, събраните средства от благотворителните базари да бъдат дарявани за лечението на деца от Варна, страдащи от тежки заболявания. Детето, на което тази година ще помогне базарът, е Емир Асенов, на 5 години. Роден е преждевременно в шестия месец с диагноза "Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза – средно тежка степен. Специфично разстройство на артикулацията“. Освидетелстван е с ЕР на ТЕЛК с 95% увреждане с чужда помощ. Отглежда се с много любов и грижа от своята баба, чиито усилия желаем да подкрепим.

Малкият Емир се нуждае от закупуване на помощни технически средства – инвалидна количка, корсет и вертикализатор, за да живее по-добре и да се чувства по- пълноценно и щастливо дете.

Нека да подкрепим тази благородна кауза и да сбъднем една детска мечта!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).