Нелегални цигари за близо 1 млн. лв., задържаха на Митница Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:53 / 05.07.2023
660
Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари. Акцизната стока е открита на ГКПП Кардам при проверка на излизащ от страната на 04.07.2023 г румънски товарен автомобил с хладилно полуремарке, управляван от чужд гражданин. Това съобщиха от Агенция "Митници" за Varna24.bg.

Според представените документи той е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" селектират товарния автомобил за щателна проверка. 

Цигарите са били укрити в своеобразен "кожух" от кутии с овесени ядки. При отварянето на товара митническите служители отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, докато достигнат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са общо 125 000 кутии (2 500 000 къса) нелегални цигари от марката "Marble", без български акцизен бандерол и с надписи "For duty free sale only".  

Цигарите са на стойност около 950 000 лева. По първоначални данни са натоварени в страната.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Варна, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Добрич, Териториално отделение – Генерал Тошево.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).