Немска асоциация се грижи за бедни семейства във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:05 / 16.11.2017
1473
"Шаукелпферд" е германско дружество, основано през септември 2013 в Щутензее, окръг Карлсруе. Задача на дружеството е да подпомага деца в нужда. Мястото на действие е град Варна.

Чрез доброволците в Германия и в България при необходимост се помага бързо и директно. Дружеството работи и със сестрите от ордена на Майка Тереза във Варна.

Дружеството поема при нужда както наема, заплаща сметките за ток, вода, отопление, за хранителните продукти и дрехите.

Също в случай на необходимост се поемат и сметките за лекар и лекарства. Освен това осъществява възможността децата да участват в различни курсове, като рисуване и танцуване.

Асоциацията в момента се състои от 14 почетни членове. 

"Нямаме постоянни служители. През 2016 г. успяхме да използваме 95% от даренията директно за нашите спонсорирани деца и техните семейства.

Проектът на асоциацията пряко подпомага особено нуждаещите се деца и техните семейства. В зависимост от възможността, клубът плаща наема за настаняване, както и допълнителните разходи (електричество, вода и дърва), храна и облекло. За сериозни заболявания е възможно посещение на лекар. 

Кои семейства се подкрепят, решават сестрите на Ордена Майка Тереза с главния изпълнителен директор на нашата асоциация. Сестрите се грижат за много семейства. 

Проектът за спонсорство е предимно за деца, които трябва да растат и да живеят в трудни условия. Често родителят, обикновено бащата, липсва, което поставя семействата във финансово бедствие.

В момента се грижим за 18 деца в девет семейства. Бихме искали да разширим този проект през следващите няколко години.

Нашият главен изпълнителен директор посещава семействата два пъти годишно. Контактът постоянно се поддържа от местните български поддръжници", споделят от асоциацията. 

Семейства, които се нуждаят от помощ могат да кандидатстват за подкрепа на имейл: frank@schaukelpferd.name.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).