Немска блогърка омагьосана от прелестите на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
16:40 / 02.07.2018
15986
Немска блогърка сподели очарованието си от Варна в прекрасен репортаж от морската столица на България, видя  Varna24.bg.

Джайнин е озаглавила своя материал "10 причини да посетите Варна" и в него разказва за впечатленията си от града. Ето какво споделя младата дама в своя материал:

"С екип тръгнахме от Дортмунд за Варна, където да останем за четири дни, за да направя филм. Варна, може би ще си зададете въпроса? Къде е това? Аз нямах българското пристанище на Черно море на екрана досега. 

Варна е град за втори поглед. Първото впечатление определено не беше най-доброто, но ме изненада. Варна се оказва истинска находка. Зелено доколкото може да види окото. Всяка улица има гъсто засадени дървета или цветни лехи. Не бях очаквал това.

Зеленият град има уникален усет, съчетаващ перфектно традицията и модерността. Това е третият по големина град в България и има второто по големина пристанище. Освен това, с многобройните си университети, той е най-важният университетски град в страната. Не само за местните жители. Програмите за обучение по английски език и достъпните разходи за живот правят ученето привлекателно за чужденците. Говорейки за разходите. Съществена подробност, това, което пренебрегнах в моето изследване, е, че не можете да плащате тук с евро. Въпреки че България е част от ЕС от 2011 г. насам, тя плаща тук с левове. Можете да размените парите си в банки или обменни бюра.

Плажът на Варна е великолепен и вероятно се намира само в няколко туристически гидове. Ако харесвате спокойствието, уединението и незаменимите плажове, мястото ви е точно тук. На нос Галата, на около осем километра от Варна, се намира плажът Фичоза. Тук няма да намерите туристи. Вместо това се къпят и ловят риба местните жители. Директно на плажа ще откриете ресторант за бързо похапване или разхлаждаща напитка. До плажа се стига само с кола. С обществения транспорт би било възможно, но тогава ще трябва да вървите още два километра. 

Варна Ви кани да се разхождате из красивия стар град. Страхотно е да се разхождате пеша и да опознаете очарователните улички с оригиналната им архитектура. Почти всички сгради датират от края на 19-ти и началото на 20-ти век. От площад  "Независимост", по бул. "Княз Борис I" до главния вход на морската градина обхваща атрактивната пешеходна зона на Варна. Между катедралата и главния вход на морската градина има много бутици, кафенета, кръчми и ресторанти. Най-добре е да вземете домашен сладолед в ръка, да се разхождате по улиците и да бъдете омагьосани от суматохата на Варна", гласи част от текста, публикуван от Джайнин.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).