Необичайно топлото време превърна прясната риба в деликатес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:57 / 04.11.2023
2042
Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция.

Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен.

"Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба на пазара в Бургас.

На рибната борса в морския град килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова, информира бТВ.

"Качествената риба е скъпа. Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни продавачът Татяна Коева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
"Възраждане" възстанови паметника, заради който Русия започна нак...
14-годишно момче е опасност за живота след падане от тротинетка в...
Варна участва в най-големия благотворителен маратон в света
Столицата отново изпреварва област Варна и заема челното място и ...
Варненец спечели сърцата на всички в квартала
Термометрите ще показват едва 15 градуса във Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).