Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Непълнолетен изверг обжалва 8-годишна присъда във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 22.05.2017Коментари (0)1566
© Varna24.bg
Ахмед Мехм. от с. Гагово, община Попово, осъден на първа инстанция за изнасилване, блудство и за убийството на 74-годишна жена, както и за блудствени действия с непълнолентно момиче, обжалва днес пред Варненския апелативен съд 8-годишна присъда на Окръжен съд - Търговище.

Пресслужбата на съда припомня, че в края на февруари тази година първата съдебна инстанция призна вината на непълнолетния Ахмед затова, че на 18 април 2015 год., на пътя между с.Гагово и град Опака, обл. Търговище, чрез употреба на сила изнасилил 74-годишна жена, с тежка деменция. Издевателството било брутално и съпроводено с причиняване на три средни телесни повреди на пострадалата - счупена гръдната кост, натрошени ребра, контузия на белия дроб. След изнасилването последвали блудствени действия. Ден по-късно, заради тежките поражения върху организма, възрастната жена починала. Съдът в Търговище е признал вината на Ахмед и за убийството й, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Първата съдебна инстанция е осъдила подсъдимия и за друго блудство, извършено 7 месеца по-късно в с.Гагово спрямо момиче, ненавършило 14 години, което е с 95% инвалидност. И това блудство било с употреба на сила. 

За всяко едно от престъпните деяния непълнолетният е получил различни по размер присъди, но на основание чл.23 НК, съдът му е присъдил да изтърпи най-голямото от присъдените наказания - 8 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в поправителен дом.

Родителите на непълнолетния подсъдим са осъдени да заплатят на роднина на починалата жена обезщетение в размер на 30 000 лева. Общият размер на присъдените разноски по делото и таксата върху уважения граждански иск възлиза на 8060 лв.

Защитата на непълнолетния младеж твърди пред въззивния съд, че обвиненията не били доказани по несъмнен начин и се основавали единствено на самопризнанията на Ахмед. За разлика от тях, прокуратурата настоява присъдата на първата съдебна инстанция да бъде потвърдена като законосъобразна, справедлива и съобразена с непълнолетната възраст на подсъдимия.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: