Нестандартна вечерна изложба ще популяризира младежките проекти на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 08.12.2014
2550
Изложба с фотографии, тениски, гривни, плакати и рекламни материали ще популяризира осъществените през 2014 г. младежки проекти във Варна. Нейната идея е да даде видимост и гласност на организациите, хората и събитията, които допринесоха за това Варна да бъде Европейска Младежка Столица 2017.

Името на събитието е "Генерация 14" и е надграждане на реализираната за първи път през 2013 г. пилотна инициатива "Генерация 13". За да може изложбата да отговаря на ритъма на живот и интересите на младите хора, тя ще бъде открита в събота вечер, след 21,00 ч. в едно от новите младежки пространства в града, създадено по европейски проект - клуб BASE, след което ще започне своето пътешествие из града, минавайки през места като Йо Хо Хостел, Младежки дом, Община Варна, учебни заведения и разнообразни младежки зони.

Самата изложба ще има позитивен ефект и резултатност в предстоящата година и подготовка на Варна за Европейска младежка столица 2017. Това е добър начин да се запознаят младежите и организациите с изминалите възможности и предстоящите такива. Изложените събития и работилници са разнообразни, информират и мотивират ефективно повече хора да се включат в предстоящите проекти.

Вече към своя си край 2014-та година срещна помежду им много щури хора, запозна ги с нови възможности, сблъска ги с екстремни ситуации, реализираха се незабравими събития, образователни работилници и още много други. Всичко това рефлектира и върху кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица за 2017-та година, което значи, че годината е повече от успешна и си заслужава да бъде представена в едно обобщаващо събитие като "Генерация 14"

Разбира се, това събитие не би могло да се реализира, ако не бяха всички активни организации, които се стараха да създадат емоции и разнообразие в сивото ежедневие на варненци. Част от събитията на 2014 г., които ще бъдат отразени, са:
• Funcity 2014 - младежкият фестивал на Варна
• Move week 2014 - Европейска седмица на движението
• Регата Tall Ships 2014
• Денят на Варна
• Часът на Земята
• Откриване на Мотофест 2014
• Младежка еко-работилница за био храна
• Младежка еко-работилница за рециклирана хартия
• Републиканско първенство по подводни спортове
• "Танцуващи около нас"
• И още други, за които ще научите или ще си припомните на самото събитие.

Това събитие се реализира с подкрепата на сдружение "Варненски младежки фестивал" FUNCITY, в рамката на инициатива FUN Capital по проект Youth Capitals in Action на Община Варна. Проектът е финансиран по програма "Младежта в действие" в подкрепа на Варна - Европейска Младежка Столица 2017. Идеята е то да бъде ежегодно и с всяка изминала година да разширява броя на проектите, които популяризира. За целта е направена специална страница, в която ще бъдат популяризирани всички организирани изложби:
https://www.facebook.com/Generation14.powerjump


Виж коментарите (0)

Още по темата (143):
26.04.2018 Сдружение "Варна – Европейска младежка столица“ събира последователи
15.12.2017 Варна предава днес ключа на Европейска младежка столица на Кашкайш
17.11.2017 26 деца завършиха Младежка академия по електроника и роботика във Варна
08.11.2017 Превръщат защитно съоръжение по ул. "Барутен погреб" в офис на младежката столица
03.11.2017 "Рапана" отива на топло под покрива на варненски мол?
11.10.2017 Близо 1400 книги изчезнаха от лавиците на "Рапана"
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).