Нетърпеливи шофьори налазиха новото платно на бул."Приморски"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:17 / 16.04.2018
7767
Основният пласт асфалт е поставен вече по едното платно от ремонтирания участък на бул."Приморски" и по него преминават автомобили, видя репортер на Varna24.bg

Напредък има и в платното, което започва от кръстовището под Икономическия университет в посока Летния театър и подлеза на Фестивален и конгресен център.

Днес и утре ще бъдат положени водопроводните тръби, а след това ще започне подготовка за полагане на земната основа, обясни за Varna24.bg шефът на инфраструктурната дирекция в Община Варна инж. Петър Гърбузов. 

Той уточни, че водачите, които вече използват асфалтираната част не са  в нарушение, тъй като това било позволено при създадената временна организация на движение в пътния участък. 

Според Гърбузов напълно постижими са сроковете до края на април ремонтът на булеварда да приключи.  

Както вече съобщихме в момента по бул. "Приморски“  се работи по последния етап от подмяна на водопроводите и изграждане на дъждовна канализация, тъй като такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура трябва да бъде решен проблема с дъждовните води. Втората част на бул. "Приморски“ - от кръстовището с ул. "Михаил Колони“ до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за следващата година. Трасето няма да бъде разширявано, защото граничи с Морската градина, съобщиха наскоро от Община Варна.

Неотдавна и кметът Портних коментира следното: "В момента извършваме подмяна на подземните комуникации. Проектът предвижда нова пътната настилка, изграждане на нови бордюри и тротоари, подмяна на улично осветление и поставяне на вертикална пътна сигнализация и маркировка. 

Важно е да решим проблема с водите, които се събират край Летния театър по време на валежи и създават затруднения за трафика. Стойността на обекта е 1,85 млн. лв., а финансирането е по ОП "Региони в растеж". 

Виж коментарите (0)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).