Незаконна бариера прегради обществен паркинг във Варна, масички превзеха инвалидно място

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
10:52 / 16.10.2017
10321
Варненец изпрати сигнал до Varna24.bg за незаконно преграден обществен паркинг и маси и столове, поставени на инвалидно място.

Той е сигнализирал Община Варна за своеволията. От там е разпоредена проверка, която е констатирала, че бариерата е незаконно поставена, но въпреки това до момента не са предприети конкретни действия по премахването й.

Ето какво споделя нашият читател:

"Изпращам ви този сигнал тъй като след разговор със съответната администрация към Община Варна няма никакво развитие.

Искам да зная защо е разрешено да бъде поставена бариера на обществен паркинг? Същата беше премахната преди 3 години, защото паркингът е общинска собственост. Кой разреши върху инвалидното място да се разположат маси на заведение? Или по-скоро кой си затваря очите и срещу какво?

Това не е единствения преграден паркинг в района! Вместо тези чиновници да стоят зад бюрото, хубаво ще е да се разходят из град Варна и видят безобразията.", се посочва в сигнала.

Ето и отговора на подадения сигнал, изпратен от кметство Одесос:

"Относно сигнал за проверка законността на монтирано преграждение, възпрепятстващо преминаването, спирането и паркирането на МПС по улица "Господин Халжи Ивановц - тупик, между жилищната кооперация на ул. "Радко Димитриев" № 12 и Хуманитарната гимназия "К. Преславски".

Във връзка с гореизложеното, длъжностни лица от Дирекция СИДКОР, отдел ОРК при Район "Одесос" - Община Варна извършиха проверка на място, при която се установи, че живущите в ЖК "Хоризонт 1" на ул. "Радко Димитриев" № 12Б са монтирали заграждащо съоръжение, което възпрепятства преминаването, спирането и паркирането на МПС.

Уведомяваме Ви, че в районната администрация бе образувана идентична административна преписка във връзка с постъпила жалба с вх. № ИИБ150005100Д/ 09.03.2015г., подписана от г-н Пламен Йорданов с искане за проверка законността на монтирано преграждение, възпрепятстващо преминаването по улицата "Господин Хаджи Иванов" - тупик.

С писмо с изх. № ИИБ15000510Д-0010Д/12.03.2015г. районната администрация изиска от г-жа Виолета Панайотова Караиванова, в качеството й на управител на етажната собственост в жилищната сграда на ул. "Радко Димитриев" № 12Б, да представят документи, доказващи законността на така монтираните метални преграждения, ограждащи подхода към улицата - тупик.

Исканата документация по случая не бе представена, от което следва, че металните преграждения, ограждащи подхода към улица "Господин Хаджи Иванов", са монтирани в разрез с разпоредбите на чл. 25, ал. 7 от Наредбата за организация на движението на територията на Община Варна, съгласно който се забранява нерегламинтираното поставяне и/или разполагане върху улици, площади и тротоари - общинска собственост на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения и други подобни, които затрудняват и/или препятстват преминаването, спирането, престоя и/или паркирането на ППС и/или пешеходци.

Като обратна информация, в район "Одесос" постъпи писмо, подписано от г-н Тодор Иванов Заместник-Кмет на Община Варна, с което бяхме уведомени, че от Кмета на Община Варна е издадена Заповед за принудително премахване на монтираните метални преграждения, чието изпълнение е констатирано с протокол № 674/09.09.2015г.

Уведомяваме Ви, че при извършената на място проверка от страна на районната администрация, по повод сигнала подаден от г-н Петър Тодоров, бе констатирано, че монтираното към момента метално преграждение е на същото място, като премахнатото през 2015г., различно по размери /височина и широчина/.

Предвид дотук изложеното, приложено изпращаме Ви постъпилия в район "Одесос" сигнал, за предприемане на действия по компетентност." 

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).