Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Незаконна бариера прегради обществен паркинг във Варна, масички превзеха инвалидно място
Автор: Пламена Николова 10:52 / 16.10.2017Коментари (12)10223
© Varna24.bg
Варненец изпрати сигнал до Varna24.bg за незаконно преграден обществен паркинг и маси и столове, поставени на инвалидно място.

Той е сигнализирал Община Варна за своеволията. От там е разпоредена проверка, която е констатирала, че бариерата е незаконно поставена, но въпреки това до момента не са предприети конкретни действия по премахването й.

Ето какво споделя нашият читател:

"Изпращам ви този сигнал тъй като след разговор със съответната администрация към Община Варна няма никакво развитие.

Искам да зная защо е разрешено да бъде поставена бариера на обществен паркинг? Същата беше премахната преди 3 години, защото паркингът е общинска собственост. Кой разреши върху инвалидното място да се разположат маси на заведение? Или по-скоро кой си затваря очите и срещу какво?

Това не е единствения преграден паркинг в района! Вместо тези чиновници да стоят зад бюрото, хубаво ще е да се разходят из град Варна и видят безобразията.", се посочва в сигнала.

Ето и отговора на подадения сигнал, изпратен от кметство Одесос:

"Относно сигнал за проверка законността на монтирано преграждение, възпрепятстващо преминаването, спирането и паркирането на МПС по улица "Господин Халжи Ивановц - тупик, между жилищната кооперация на ул. "Радко Димитриев" № 12 и Хуманитарната гимназия "К. Преславски".

Във връзка с гореизложеното, длъжностни лица от Дирекция СИДКОР, отдел ОРК при Район "Одесос" - Община Варна извършиха проверка на място, при която се установи, че живущите в ЖК "Хоризонт 1" на ул. "Радко Димитриев" № 12Б са монтирали заграждащо съоръжение, което възпрепятства преминаването, спирането и паркирането на МПС.

Уведомяваме Ви, че в районната администрация бе образувана идентична административна преписка във връзка с постъпила жалба с вх. № ИИБ150005100Д/ 09.03.2015г., подписана от г-н Пламен Йорданов с искане за проверка законността на монтирано преграждение, възпрепятстващо преминаването по улицата "Господин Хаджи Иванов" - тупик.

С писмо с изх. № ИИБ15000510Д-0010Д/12.03.2015г. районната администрация изиска от г-жа Виолета Панайотова Караиванова, в качеството й на управител на етажната собственост в жилищната сграда на ул. "Радко Димитриев" № 12Б, да представят документи, доказващи законността на така монтираните метални преграждения, ограждащи подхода към улицата - тупик.

Исканата документация по случая не бе представена, от което следва, че металните преграждения, ограждащи подхода към улица "Господин Хаджи Иванов", са монтирани в разрез с разпоредбите на чл. 25, ал. 7 от Наредбата за организация на движението на територията на Община Варна, съгласно който се забранява нерегламинтираното поставяне и/или разполагане върху улици, площади и тротоари - общинска собственост на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения и други подобни, които затрудняват и/или препятстват преминаването, спирането, престоя и/или паркирането на ППС и/или пешеходци.

Като обратна информация, в район "Одесос" постъпи писмо, подписано от г-н Тодор Иванов Заместник-Кмет на Община Варна, с което бяхме уведомени, че от Кмета на Община Варна е издадена Заповед за принудително премахване на монтираните метални преграждения, чието изпълнение е констатирано с протокол № 674/09.09.2015г.

Уведомяваме Ви, че при извършената на място проверка от страна на районната администрация, по повод сигнала подаден от г-н Петър Тодоров, бе констатирано, че монтираното към момента метално преграждение е на същото място, като премахнатото през 2015г., различно по размери /височина и широчина/.

Предвид дотук изложеното, приложено изпращаме Ви постъпилия в район "Одесос" сигнал, за предприемане на действия по компетентност." 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Diana Moneva 1
премахни филтъра

0
 
 
Ами хайде да се демонтират нали освен това там има поне четири инвалидни места според мен инвалида е само един нека и това да се провери...а масите винаги са били там просто
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: