Незрящи жени от Варна пропаднаха в изкоп, оставен необезопасен от работници в обедната почивка

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
15:08 / 18.07.2019
3164
Две незрящи жени от Варна са пропаднали в изкоп, направен за поставянето на осветителен стълб в район Младост" и оставен необезопасен от работници в обедната им почивка, научи Varna24.bg

Дамите са подали сигнал на дежурния телефон в Община Варна, откъдето са взети незабавни мерки за обезопасяването на дупката. От Община Варна обясниха за медията ни, че ще бъде потърсена отговорност от виновниците за инцидента. Ето какво споделиха от там за Varna24.bg:

"Веднага след като е получен сигнал за инцидента до дежурния в Община Варна в 11,45 ч.вчера, на място е изпратен екип от кметството в район "Младост“. Представители на фирмата-изпълнител са обяснили, че е бил направен изкоп за полагане на фундаменти за осветление, който бил оставен без надзор за кратко - по време на обедната им почивка.

При проверката, извършена от представителите на администрацията, изкопът вече е бил обезопасен. Въпреки това от фирмата-изпълнител ще бъде потърсена отговорност заради временно оставения без надзор обект. На мястото се изгражда повдигната пешеходна пътека с осветление. Тази пътека е поставена на това място по инициатива на граждани, живеещи в района и е съгласувана с комисията по безопасност на движението. Община Варна ремонтира част от тротоара на ул. "Петко Стайнов", бяха поставени и поставени водещи ивици за хора с увредено зрение. Ремонтиран е подходът, който води към пешеходния подлез на бул. "Сливница“. 

Всяка година в бюджета на Община Варна се залагат средства за рехабилитация на улицата, тази година също предстои да се направи такава. Община Варна поддържа Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с зрителни увреждания с капацитет 40 места. в Центъра се работи в посока социално включване и социални умения."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).