Незрящите варненци ще имат по-достъпна среда, благодарят на Общината

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:20 / 15.10.2019
1992
Незрящите хора, които живеят в район "Младост", се радват на започналите ремонти и облагородяването на средата, което ще я направи по-безопасна и достъпна за тях, научи Varna24.bg.

В писмо до медията ни Мая Шиячка, член на Съюза на слепите във Варна, изразява благодарност за наша публикация, с която преди време алармирахме за проблемите на хората с увредено зрение, както и благодарност към Община Варна и районното кметство "Младост" за предприетите действия. Ето какво споделя варненката:

"На 30.05.2019 г. публикувахте статия по мое писмо със заглавие: "Незрящите хора във Варна настояват за по-достъпна среда". Ставаше въпрос за изграждането на достъпен маршрут в жк. "Трошево" (р-н Младост). В момента се изгражда този маршрут. Ремонтът започна преди една седмица и трябва да приключи преди изборите. Може би следващата седмица ще бъде готово.

Настоявам да се отбележи, че след вашата публикация и добрата воля на местната управа се работи за облекчаване условията на живот на незрящите хора във Варна. Нужно е обаче да има тактилна настилка, така необходима за нас незрящите. Това, което Общината прави в момента е едно малко постижение в борбата и отстояването на правата на незрящите в града. Потвърждение, че все пак се срещат и добри хора, които уважават нас и проблемите ни.

Специално искам да благодаря на Община Варна в лицето на инж. Тихомир Тимов, инж. Петър Гърбузов, проектанти и целият екип от специалисти, благодарение на които можа това да се случи. Това е един нов облик на малка част от район  "Младост". Ще бъде удобство и за гражданите от района и за учениците от у-ще "Добри Чинтулов". Още веднъж изказвам благодарност от името на членовете на Съюза на слепите Варна".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).