Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ники Сотиров: "Mamma Mia!" е апотеоз на любовта и ние ще донесем тази любов във Варна
Автор: Георги Кирилов 17:37 / 04.06.2019Коментари (0)2893
©
Варна ще бъде гвоздеят на националното лятно турне на най-успешния спектакъл на Софийската опера и балет – мюзикъла "Mamma Mia!“ Пет поредни представления ще има в Летния театър завладяващият спектакъл с песни на "ABBA“ – на 29, 30 и 31 август и на 1 и 2 септември от 20:00 часа.

Музиката и текста са на Бени Андершон и Бьорн Улвеус, либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър. Режисьор е акад. Пламен Карталов, който прави свой собствен прочит на прочутия мюзикъл. Историята на младата Софи и майка й Дона е превърната в театър на ситуации и сцени, а действието се развива динамично, с рефлексии, които подтикват зрителите да мислят и да съпреживяват историята на героите – казва маестро Карталов.

На пресконференция днес в Радио Варна звездите на спектакъла Ники Сотиров, който влиза в ролята на Бил - един от предполагаемите бащи на Софи, Весела Делчева – Софи, дъщерята, която иска да открие баща си, за да я отведе до олтара, и Деница Шопова – Роузи, приятелка на майката на Софи, споделиха вълнението си от участието в уникалното за България мегашоу, в което ще видим още Орлин Горанов и Влади Михайлов като Сам, варненеца Денко Проданов и Радослав Димитров като Скай.

"Mamma Mia!“ е една сбъдната мечта за всички нас – призна Весела Делчева, а Деница Шопова поясни, че спектакълът не прилича на нито един по света: "Това е простичка житейска история, която може да се случи на всеки от нас, но представена в бутикова постановка, театърът на Пламен Карталов, за който ние го обичаме и му благодарим.“

Ники Сотиров беше особено емоционален: "Mamma Mia!“ е зрелище, каквото не се е случвало в България, при това на свещената сцена на Софийската опера. И ние се чувстваме целунати от бога, защото участваме в творчески акт, с който се чупи традицията. Публиката влиза в сакралното място на операта, за да преживее нещо съвсем различно. "Mamma Mia!“ е апотеоз на любовта – последното нещо, което може да спаси този свят! Благодарни сме, че сме част от този мегаспектакъл, а на сцената на Летния театър – между морето и небето, ще чувстваме Бог по-близо до сърцата си.“

Всички песни са с български текст - това е условие при поставянето на мюзикъла – всяка страна, която го поставя, да преведе песните на родния си език. Преводът е на Милена Боринова, утвърден преводач на съвременна литература и филми.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Бум на коклюш в България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: