Никога не е късно да се влюбиш във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 09.09.2017
1682
През последния активен летен месец - август, във Варна стартира инициативата "In love with Varna". Тя продължава и през месец септември, като дава заявка трайно да остане в града ни, за да провокира граждани и гости отново и отново да се влюбват в града. Инициатор на проекта е арх. Александра Бабунска, която, влюбена в прекрасната Варна, ни въвлича да я преодкриваме и обичаме все повече и повече. 

Арх. Бабунска разработи три игри, от които две настолни и една на открито, чрез които помага на всички участници да опознаят Варна и нейните забележителности. Чрез игрите участниците учат, като се образоват и се съревновават, но не и състезават. Те са лесни за възприемане и се играят приятно и лесно, по отбори. От тях всеки участник си тръгва с повече знания за морската ни столица. 

В основата и на трите игри е градското пространство и споделената отговорност към него. Като архитект, Александра притежава особена чувствителност към опазването на културно-историческото наследство. Чрез игрите, които създава и популяризира вече повече от месец, тя цели да привлече общественото внимание към градоустройствените проблеми. 

И трите игри представляват "мозъчен тръст", провокиращ всички - от обикновения гражданин до отговарящата за това институция, да се ангажират със заобикалящата ни среда, създавайки по-добра комуникация и ефективни решения за подобряване на градския облик.

Арх. Бабунска е иноватор, който с женска елегантност ни провокира да насочим усилията си към това, което можем да направим по-добре, а не обратното. Нейният позитивизъм заразява и мотивира гражданите сами да създадат уютна заобикаляща ги среда. Като един добър лидер арх. Бабунска обича, създава и споделя една мечта за по-добра градска среда, в която ни въвлича.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).