Никой не се погрижил за свидетелствалите срещу Маце

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:30 / 13.01.2010
2189
На нито един от основните сидетели, чрез чиито показания Малин Крумов - Маце беше закован с доживотна присъда, не е била предложена охрана, след като той беше избягал от Варненския затвор. Това научи "Позвънете" от софиянците Марио Цолов и Методи Радков, които бяха остриетата на прокуратурата по делото за убийството на македонеца Орце Коруновски. "Каква ти охрана. На мен от МВР никой не ми се обади да ми каже. Разбрах за случилото се от приятел. Ако го бяха изпуснали този изрод 100% щеше да ме потърси", заяви Цолов, който разпозна Маце като физическия убиец на Коруновски през 2002 г. Той се обадил на Радков, който още не знаел за бягството и му казал да е нащрек. Двамата свидетели чрез чиито показания Маце получи доживотната присъда при специален режим изразиха разочарование, че когато са били нужни са ги търсели, а в случая даже не са ги предупредили за опасността.

Патрулни полицейски екипи обаче са пазили магистрати, когато избяга опасният Маце. Лично директорът на вътрешната дирекция на МВР във Варна комисар Димитър Димитров се обадил на прокурорите по делото "Орце". "Веднага след бягството бях предупредена, че затворникът е на свобода. Определено не се почувствах добре, когато разбрах, че осъден на доживотен затвор е успял да избяга от корпуса на затвора, но не пожелах охрана защото бях в дома си". Това обясни за "Позвънете" прокурор Стефка Якимова, която наблюдаваше процеса срещу Маце. Въпреки че не е имало лична охрана, шефът на полицията разпоредил патрулка да наблюдава пред дома й. По същия начин било процедирано и с първия прокурор по делото срещу Крумов - Ана Помакова. "Съвсем обяснимо се стреснах,когато разбрах, че толкова опасен човек е на свобода, но отказах да ангажирам охрана защото си бях вкъщи. Хубавото е, че бързо го заловиха", коментира Помакова. Тя добави, че за сигурност пред нейния дом също бдял патрулен екип.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
18.08.2010 Нищят твърдения на Маце за убийството на Орце
27.04.2010 Малин Крумов: Искам делото, по което ме осъдиха до живот да бъде
преразгледано
27.04.2010 Наложиха "пробация" на избягалия затворник с доживотна присъда
26.04.2010 Утре гледат делото за бягството от затвора на Маце
23.03.2010 Избягалият от затвора Маце крадял цигари от съкилийник
23.02.2010 Внесоха обвинителния акт срещу беглеца от затвора
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).