Николай Апостолов: Общинският съвет заслужава положителна оценка за работата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:39 / 16.09.2011
1002
Общински съвет - Варна заслужава положителна оценка за своята работа през последната година и половина. Това каза Николай Апостолов, председател на Общински съвет - Варна. По думи на Николай Апостолов, сред обсъжданите и взети решения в Общински съвет Варна няма такива, които да се определят като маловажни, тъй като Варна е голям град и потребностите на варненци са големи.

Председателят на местния парламент коментира, че веднага след направената смяна на управляващото мнозинство са направени промени в съставите на постоянните и временни комисии, като ключовите позиции са поверени на общински съветници от ПП ГЕРБ. По този начин се открива възможност да се прокарват реални политики на партията в управлението на града.

Сред важните стъпки, от страна на мнозинството е смяната на ръководствата на общинските дружества и редуциране на техните съвети на директори до изискуемия минимум до 3 души, които са достигали до състав от 5 и 7 души. Николай Апостолов припомни, че избора на нов състав на ръководствата на дружествата е направен по един изключително прозрачен начин. Предложено е на всички политически сили в Общински съвет да представят специалисти и експерти, с оглед по-широк обществено политически поглед, а и контрол върху тези дружества. По този начин се цели да бъде пресечен всякакъв опит за некоректни действия, при управлението на общинските дружества.

Общински съвет - Варна заслужава положителна оценка за своята работа през последната година и половина, посочи Апостолов. Той коментира, че въпреки яростните критики, които получава групата на ГЕРБ от своите политически опоненти, визирайки Социалистическата партия и групата на Веселин Марешки. Апостолов подчерта, че въпреки трудната работна ситуация, фактите показват, че броят решения, които са разгледани и приети, не са по-малко от изпълняваното от предишното управляващо мнозинство.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).