Николай Банев: Има престъпно сдружение на няколко власти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:47 / 09.12.2010
1458
"Има престъпно сдружение на различни видове власти, които действат по заповед на щуката, която в случая е или министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, или премиерът Бойко Борисов. Това е така нареченият тоталитарен стил. В момента сме стигнали до етап, в който администрацията не мисли, само изпълнява". Това заяви в "Тази сутрин" Николай Банев, собственик на във ваканционно селище Русалка, по повод събарянето на вълнолом с предпазни функции.

РДНСК твърдят, че го събарят, защото било незаконно яхтено пристанище, но според Банев съоръжението е изцяло държавна собственост, а той и съпругата му Евгения Банева, само го поддържат, тъй като е до техни имоти.

"Това съоръжение е изградено през 1997 година от държавата. Буната е 30-тина метра. Аз твърдя, че няма съдебно решение и заповед за събаряне на вълнолома. Имало е преди време такава заповед, но след това съдът решава, че нашите дейности по поддръжката му, са напълно законни, тя е отменена", допълни Банев.

Административният произвол е заплаха за държавата, а в случая полицията и властта извършват незаконен акт, категоричен е бизнесменът. Той подчерта, че съдбата на вълнолома го интригува от една страна, заради гражданска позиция и от друга, "като представител на бизнеса, който в последно време е репресиран от действията на всички администрации".

"Не може законите да важат за всички останали извън администрацията. Съоръжението единствено сме го поддържали. То се руши ежедневно от вълните", обобщи Банев.

Екипът на "Тази сутрин" покани за разговор по темата и РДНСК - Варна, но оттам отказаха. Ще бъде дадена възможност за коментар и на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
28.11.2011 Бутат изкуствения плаж на Баневи
21.09.2011 Държавата си иска 182 дка гори от Баневи
13.05.2011 Няма кандидати за стопанисване на централния плаж в Балчик
28.01.2011 Прогноза за времето за месец февруари
08.12.2010 Багери захапаха незаконното яхтеното пристанище на Баневи
07.12.2010 Шефът на "Русалка" пречи на рушенето на кея
Още новини от Новини от Варна:
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).