Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Николай Костадинов: Амбицирани сме да осигурим на читалището във "Владиславово" нова, модерна база
Автор: Пламена Николова 10:36 / 29.11.2019Коментари (0)3083
© Varna24.bg
Предстои голям ремонт на читалище "П.р. Славейков" във варненския квартал "Владиславово", сподели за Varna24.bg кметът на района Николай Костадинов.

Той е категоричен, че културното средище, което активно стимулира и развива млади таланти, заслужава нова, модерна база.

Неотдавна читалището бе напълно опустошено от вандали, но за съжаление бандитите все още не са установени. Въпреки ударът, благодарение на грижите на администрацията и бизнесът в района, щетите са отстранени и читалището работи на пълни обороти. Ето какво сподели Николай Костадинов:  

"Един от приоритетите ни за район "Владиславово" е ремонтът на читалището. Беше осигурено финансиране за козметичен ремонт, но с оглед мащабността на базата, която е много остаряла, кандидатствахме за по-голям ресурс по програмата "Региони в растеж". Идеята е да осигурим финансиране от порядъка на 3 млн.лв.. Ако успеем да го направим, буквално  ново читалище, не само външно, но и вътрешно. Ще бъде подменен интериора, ще имаме база, с която "Владиславово" ще се гордее. Имаме желание да бъдат канени редовно театрални трупи с техните постановки, да бъдат представяни кинопродукции. Амбициите са да развиваме културния живот на нашите съкварталци, а и местните културни дейци ще имат по-приятно място за изява.

За да осигурим средствата обаче, читалището трябва да докаже доходност в по-дългосрочен порядък именно с различните си дейности. Коментирахме с кмета на Община Варна, че това е едно от малкото читалища, което не е получило все още правото да си отдава базата под наем. Може би това трябва ад се случи, за да се осигури достатъчно доходност с оглед осигуряване на това голямо финансиране", коментира Николай Костадинов.

Той изрази и съжалението си за грозния вандалски акт спрямо читалището.

"От чисто чове
© Varna24.bg
шка гледна точка бях много потресен. Как ще посегнеш на културата, на нещо, събирано и градено от колектива в продължение на толкова години, стотинка по стотинка, със средства на дарители, с помощта на хора, които милеят за българщината... Нашето читалище е едно от най-дейните. Освен традициите на нашия район, то пази традициите на българщината. Възстановихме основните неща, много хора помогнаха", каза районния кмет.

Той е категоричен, че видеонаблюдението е един от начините да има превенция на криминалните престъпления и по-голяма разкриваемост. Очаква се до година-две Община Варна да инвестира сериозен ресурс във видеонаблюдение, но тава би гарантирало защита на обществения интерес.

Николай Костадинов сподели още, че след 10 декември пред читалището ще има коледен базар. Амбицията на администрацията е, в района да бъдат отбелязвани все повече празници, които да носят отмора и радост на неговите жители. 

Какво още сподели Николай Костадинов, вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: