Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Николай Костадинов: Виждаме се в чудо с вандалщината във "Владиславово"
Автор: Пламена Николова 10:17 / 14.02.2022Коментари (2)5364
Подлезът във "Владиславово" отново е в окаяно състояние, видя репортер на Varna24.bg

Изкъртени са осветителните тела, както и металната рампа, по която майки с колички могат да се предвижат.  Пешеходното пространство се използва системно и за тоалетна, което допълнително превръща преминаването през него в неприятно преживяване.

Съоръжението е единственото в района и се използва масово от майки с малки деца, които водят малчуганите на детска градина и училище, както от ученици и възрастни хора. 

Ето какво коментира по този повод кметът на района Николай Костадинов:

"За жалост не можем да излезем на глава с вандалщината в квартала. Подлезът до пощата го ремонтираме за Н-ти път. Крадоха осветлението, окрадоха и ограничителните винкели за количките по стълбите, да не говорим, че се ползва и като тоалетна.

От бетона изтърбушиха винкелите и оставиха стълбите в състояние, което е много опасно. Това се прави в дните и часовете, когато ние не сме на работа. За жалост си пуснахме жалбата в полицията, но няма задържан извършител. Освен това, колегите от полицията казват, че такива случаи прокуратурата прекратява бързо заради маловажност, защото стойността на този винкел е примерно 100 лв. А стойността на труда, на човешкия живот, на това, че някой може да се нарани тежко на изкъртения винкел, прокуратурата не калкулира", коментира Николай Костадинов.

Той допълни, че скоро ще стане абсолютно наложително привеждането в експлоатация и на големия подлез до парка, който беше ограден и затворен за преминаване. 

"Засега за този подлез няма нищо конкретно предвидено. Но не сме спирали да повдигаме тази тема, няколко пъти правим заявки, но до момента не се е намерило финансиране за ремонт там. Тази година отново правим опит във връзка с това, че долната част над Джъмбо и Кауфланд вече има голяма нова жилищна кооперация и започва да се застроява цялата зона и да се населва с хора. Затова е нужно скоро Община Варна да обърне внимание на този наш проблем.  На това място скоро ще бъде остра нуждата от такъм подлез и се налага да се въведе в експлоатация", допълни Николай Костадинов.

Той припомни, че бяха поставени изкуствени неравности на сп. "Мургаш", където пешеходната пътека е доста опасна.

"Настояваме за още две изкуствени неравности по бул. "Трети март" именно преди пешеходната пътека към "Кауфланд" и "Джъмбо" и под 4 блок. Имаме съгласието на комисията по безопасност на движението, очакваме да бъде одобрен и бюджет за изграждането им. Освен това бул. "Трети март" излезе от гаранция още миналата година, така че имаме всички предпоставки да приключим и с този проблем. Но, отново стигаме до принудителните мерки за ограничаване на скоростта, затова призовавам водачите да бъдат внимателни и толерантни, за да не се стига до тежки инциденти на пътя", каза още за медията ни кметът на "Владиславово".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.02.2022 г.
+1
 
 
Всякакви вредни гадини има в квартала: крадци,наркомани,индивиди с психични отклонения и дори някои от тях са непълнолетни.Повече камери трябва да има.Ако се хване на място,бой докато му омекнат кокалите.
Aнонимен
на 14.02.2022 г.
-1
 
 
Никой не ви е Виновен Вие Самите сте Вандали На Вашия Квартал Без Възпитание.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: