Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Николай Костадинов: Живеещите в "Кайсиева градина" се връщат към нормалния си живот в края на март! Кварталът ни придобива все по-европейски облик!
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 31.01.2022Коментари (4)13234
Ремонтът на "Кайсиева градина“ трябва да приключи в края на месец март, ако метеорологичната обстановка позволява да бъдат изпълнени всички дейности, предвидени по проекта. Това коментира за Varna24.bg кметът на район "Владиславово" Николай Костадинов. 

"В момента като част от проекта за ремонт на "Кайсиева градина" вървят ремонтни дейности по улица "Асен Разцветников", където реално се изгражда улицата наново. Това беше една от основните артерии на нашия район, която не беше ремонтирана. До няколко седмици, живот и здраве, ще имаме чисто нова пътна артерия, която е от голямо значение за квартала. ОУП и Генералният план на Варна предвиждаха там четирилентов път, но за съжаление няма да можем да го направим сега. Сега ремонтираме това, което е било до момента. Това са източните две платна на бъдещия четирилентов път,  заедно с тротоарите, които липсваха или бяха в окаяно състояние преди време.

Като цяло ремонтът на  "Кайсиева градина" по срокове на изпълнителя трябва да приключи до края на март месец. При лошо време, хората работят това, което не е обвързано с ниските температури. Като цяло обаче сроковете не позволяват изпълнителя да се съобразява с времето, защото всички очакваме да се справят и да имаме изцяло обновен микрорайон. На финала са. Най-мащабното, което е останало, окончателното завършване на ремонта по ул. Асен Разцветников. Фирмата изпълнител е  "Обединение 2020“, стараят се да бъде всичко изпипано както трябва и в срок. Както винаги има и гаранции. За осветлението и маркировката е 2 години, на асфалтовите дейности - 5 години.

Вътрешнокварталните улици са почти готови с изключение на улицата под ОУ "Стоян Михайловски", която минава над бл. 219. Там се забавихме, защото имахме сериозен дебат с проектанти, възложител и надзор. Казусът беше съществуващ паркинг, изграден неотдавна, който по проект трябваше да се преработи в тротоар и паркинг за успоредно паркиране. Това, на което ние настоявахме в полза на живущите наоколо, е паркингът да се съхрани, защото за бл. 219 няма къде другаде да му бъде изграден паркинг. Тези дебати и преработката на проекта ни забавиха малко. Основният пласт асфалт там е положен. Предстои като се повишат температурите да бъдат положени останалите пластове или т.нар. плътна настилка и довършването на тротоарите.

За да се съобразим изцяло с предпочитанията на живеещите в района, се наложиха на места и други промени в проекта. Съобразихме се с исканията да бъдат запазени градинките на някои места, предвидени за тротоари, тъй като там няма движение на автомобили и хората са облагородили зелените площи.

В полза на хората е това, че в началото на проекта изградихме една водоплътна настилка около блоковете, която е с ширина от 1,5 до 3 метра на места. Хората заявиха, че това ще използват за тротоар, подхода беше разумен, защото всичко се прави в полза на живеещите.

За "Кайсиева градина" остава да се довършат подходите в запаздната част на района към ул. "Асен Разцветников".

Факт е, че долната, южната част на района стана мястото с най-много колчета по тротоарите, което гарантира сигурност на пешеходците, родителите с малки дечица, инвалидите, майките с колички. Те се чувстват защитени.

Наблягаме на изискванията си по отношение на качеството, в момента не всичко изглежда прегледно, но трябва да е ясно, че никой няма да приеме обекта с дефекти", коментира Николай Костадинов.

Той обясни, че на много места са подменени стълбовете от уличното осветление, запазени са само тези, които са напълно годни за употреба. Поставено е ново енергоспестяващо осветление. 

Изградени са много нови детски площадки, както и фитнеси на открито.

"Сега най-важното е да бъдат завършени пътните артерии, за да се върнат хората към нормалния си начин на живот, защото близо година тия хора се наказаха. Не е приятно да дишат прахуляци, да ходят в кал. Но, вижда се светлина в края на тунела.

Кварталът ни придобива все по-европейски облик.  Работим и в други зони на "Владиславово". Изграждаме нов тротоар на улица "Ангел Каралийчев", в близост до ОУ "Патриарх Евтимий“. Тротоарът е важен, тъй като в близост е училището и свързва района с парка, т.е. по него спокойно ще се движат всички деца и родители.

Работим, въпреки зимата, но се съобразяваме с ниските температури при полагането на асфалта, за да не рискуваме да го правим отново.

По ул. "Ангел Каралийчев" неотдавна имаше ремонт, мащабно кърпене беше. Вече с новия тротоар облика ще бъде съвсем различен.

Все още се правят повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности, за да убием скоростта в малките улици. Така ще е за съжаление, докато няма съзнание да се спазват правилата.

Но на този етап е важно да видим държавния бюджет, за да можем да планираме общинския. Защото всичко, което правим в момента, е планирано през миналата година и е подсигурено финансово. Държавната политика е определяща както знаем за реализирането на повечето инфраструктурни проекти.

Не е цветя и рози това, което се случва в държавата, но проектобюджета изглежда доста обемен. Много от хората, които разбират от бюджетна политика, са на мнение, че този бюджет е нереалистичен. Дано не стане така, че да се върнем в онези мракобесни времена от 1997 г.

Виждате какво става, общини започват да гасят уличното осветление поради невъзможност да си плащат сметките, болници и училища не могат да покрият сметките си за ток, да не говорим за фалиралите малки и средни бизнеси.  

Държавата трябва да компенсира хората, които ползват това скъпо електричество, за да живеят нормално. Кварталните магазинчета се жалват, че от 250 лв. за електроенергия сметките им са скочили до 1250 лв. сега и затварят", коментира още Николай Костадинов.




Още по темата: общо новини по темата: 19
17.01.2022 »
08.11.2021 »
14.06.2021 »
30.03.2021 »
05.01.2021 »
04.01.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.01.2022 г.
+1
 
 
Само пътищата в гетата ли ще ремотнирате господа управляващи? Забранете им старите коли и членове на семейство с повече от 1 кола
Aнонимен
на 31.01.2022 г.
+1
 
 
Хвалите се с едно гето? Паркирани коли в градинките, как, мизерия и свинщина.Пет години ви пишех за тези свинщини, но реакция никаква.А има идиоти дето плащат 850евро на кв.м за да живеят в гето с неандерталци
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: