Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Номинации за награда "Варна" в областта на предучилищното и училищното образование
Автор: Екип Varna24.bg 09:55 / 20.04.2018Коментари (0)3004
©
Трима ученици, седем учители и осем колектива са номинирани за награда "Варна“ 2018 г. в системата на предучилищното и училищното образование. Техните имена бяха одобрени от експертна комисия за присъждане на отличията. Единствено в категорията "Учител на годината“ в областта на обслужващите звена тази година няма номинация.

По традиция наградите ще бъде връчени в навечерието на 24-ти май. Преди това номинираните за отличието трябва да получат одобрението на членовете на ПК "Наука и образование“. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

Ето кои са номинирани за награда "Варна“ 2018 г. в системата на предучилищното и училищното образование:

 

І. "Ученик на годината" в областта

на общообразователната подготовка

 

1. Илиян Калинов Кънчев - ученик от ХII "д“ клас в III ПМГ "Академик Методий Попов“. Проявява активен  интерес към природните науки. Участва целенасочено във всички състезания по биология и химия. Има постигнати отлични резултати на 43-та национална олимпиада по биология и здравно образование, в резултат на което е включен в националния отбор на България за участие в международна олимпиада по биология.

 

 2. Асел Ерлановна Исмолдаева - ученичка от ХII "б“ клас в МГ "Д-р Петър Берон“. Носител на сребърни медали от международна олимпиада по лингвистика, Дъблин, и от XXIV международна конференция на младите учени, Щутгарт. Спечелени първи места от национална олимпиада по математическа лингвистика, гр. Смолян, и от национално състезание по математическа лингвистика, гр. Пловдив.

 

ІІ. "Ученик на годината" в областта

на професионалната подготовка

 

Стефчо Димитров Христов – ученик от IХ клас в Спортно училище "Георги Бенковски“, национален състезател по вдигане на тежести.

На Европейското първенство за кадети  до 15 години в Прищина, Косово, 2017г., в категория 85 кг. е извоювал следните отличия:

-   двубой – IV място,

-   изтласкване – IV място,

-   изхвърляне – II място.

 

ІІІ. "Учител на годината" в областта

на предучилищното образование

 

1. Валентина Господинова Александрова - старши учител в ДГ № 34 "Лястовичка“. Учител с дългогодишен професионален опит, която приема работата си като отговорност, предизвикателство и мисия да подпомага свободната изява и личностното израстване на децата. Доказателство за това са множеството интересни инициативи и проекти, които разработва и реализира с децата. Ползва се с доверието и признанието на педагогическата и родителската общност.

 

2. Юлияна Божимирова Ангелова – старши учител по музика в ДГ № 18 "Чайка“. Учител с високи професионални умения, който стимулира и развива артистичност, танцови умения и музикална култура у децата. Нейни възпитаници се представят успешно на концерти, конкурси и фестивали. Високите резултати в професионалната й дейност са в резултат на способността й да създава толерантна работна среда с колегите си при реализирането на творчески идеи.

 

3. Мария Христова Нанева - старши учител  в ДГ № 37 "Пламъче“. Учител с много добри професионални качества, получила заслужени отличия и грамоти за завоювани успехи. Използвайки социалните си умения, създава толерантна образователна среда и формира култура на поведение и уважение между деца, родители и колеги.

 

ІV. "Учител на годината" в областта

на обслужващите звена

 

Няма номинации.

 

V.      "Учител на годината" в областта

на основното образование

 

Севдалина Недева Атанасова – старши учител в ОУ "Св. Св Кирил и Методий“. Учител с дългогодишен професионален стаж. Ръководените от нея паралелки са пример за целенасочения стремеж училището да бъде еталон за съвременна образователна среда и толерантни взаимоотношения. Работата й на педагог утвърждава граждански и патриотични ценности у подрастващото поколение. Професионалната й отдаденост се ползва с признанието и обичта на ученици и родители.

 

VI.        "Учител на годината" в областта

на средното образование

 

Елена Труфчева Димитрова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ "Д-р Петър Берон“. Цялостната й дейност като учител показва високия й професионализъм при работа с учениците в класни и извънкласни дейности. Възпитаниците й се представят отлично и са спечелили голям брой златни, сребърни и бронзови медали от национални и международни състезания по информатика.

 

VII.      "Учител на годината" в областта

                                         на професионалната подготовка

 

1. Тодор Методиев Тодоров – старши учител по хореография в СУ "Елин Пелин“. Учител с много добра научна, методическа и педагогическа подготовка. Ръководител е на художествено-творческия танцов състав на СУ "Елин Пелин“. Учениците му са спечелили многобройни отличия от международни и национални конкурси.

 

2. Светлозар Петров Стоянов – дългогодишен преподавател по спорт "борба класически стил“ в Спортно училище "Георги Бенковски“. Изявен професионалист, с доказан принос в развитието на борбата в гр. Варна и България. Възпитаниците му имат успешни изяви на международни и държавни първенства, на които са спечелили златни, сребърни и бронзови отличия.

 

VIII.    "Колектив на годината" в областта

                                         на предучилищното образование

 

1. ДГ № 31 "Крилатко“ с директор Елена Янкова Ташева. Колективът се отличава с висок професионализъм, новаторство и инициативност. Прилага оригинални и нестандартни образователни стратегии. Взаимодейства си  активно с неправителствени организации, което е залог за устойчиво развитие, гражданска позиция и просперитет. Екипът притежава сертификати, грамоти и награди от различни конкурси, състезания и фестивали.

 

        2. ДГ № 40 "Детски свят“ с директор Нела Вълчева Никифорова. Педагогическият екип се отличава с висока професионална компетентност и авторитет сред педагогическата общност. Приоритети в дейността му са  работа по проекти, общуване с изкуството и спорт. Възпитаниците на детската градина имат участия в национални, международни конкурси и състезания.

 

3. ДГ № 35 "Детска радост“ с директор Тина Русева Боянова. Стремежът на целия екип е утвърждаването на детската градина като място, в което всяко  дете да се чувства уверено и да навлиза успешно в света на познанието и творчеството. Приоритетна дейност в работата  на колектива е индивидуалният подход към потребностите на всяко дете с активното участие на родителите. Проектната дейност на детската градина е насочена към формиране на отношение към природата и здравословния начин на живот.

 

ІХ. "Колектив на годината" в областта

на основно училищно образование и обслужващи звена

 

        1. ОУ "Цар Симеон I“ с директор Стоянка Иванова Велянова. Педагогическият екип е с утвърден висок професионализъм и обществен авторитет, които се дължат на иновативното обучение и високите резултати в учебната и извънкласна дейност. Стремежът за постигане на високи резултати в образователно – възпитателния процес, съчетан с амбициозност и упоритост на целия колектив, са причината за множеството високи постижения на ученици и учители в олимпиади, състезания и конкурси. Доказателство за това са многобройните  спечелени отличия.

 

      2. ОУ "Петко Рачев Славейков“ с директор Нели Павлова Иванова. Училище с утвърден обществен авторитет и доказан професионален принос в различни образователни области. Успешно реализира разнообразни национални проекти. Основен стил на работа на колектива са иновативните подходи в учебно – възпитателния процес и целенасочената работа за приобщаване на учениците към непреходните идеали и ценности.

 

       3. Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс с директор Монка Недкова Николова. В работата с децата се стимулират и развиват творческите способности и талант. Колективът е с доказан принос в културния живот на Варна. Десетки са персоналните награди на учители и деца от участия в международни и национални изяви.

 

    Х. "Колектив на годината" в областта

на средно училищно образование и обслужващи звена

 

1. IV Eзикова гимназия "Фредерик Жолио Кюри“ с директор Веселина Йорданова Тотева. 60 години история и признание! Безспорен атестат за професионализма на педагогическия екип са блестящите резултати на възпитаниците на гимназията от участия в редица международни, национални конкурси и олимпиади. 

 Заслужена гордост и признание е персоналната награда на директора, удостоен с указ на Президента на Франция със званието "Кавалер на националния орден за заслуги“. 

2. МГ "Д-р Петър Берон“ с директор Павлин Панов Петков. Колективът на училището е с утвърден дългогодишен принос в развитието на образованието. Безспорно доказателство за това са многобройните награди и отличия на ученици, педагогически специалисти и директора. Гимназията има особена заслуга в превръщането на Варна в център на средното образование, науката и спорта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: