Норвежци предпочели Варна след тежка зима

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:09 / 13.09.2010
527
Висока посещаемост на неорганизирани норвежки туристи във Варна това лято отчитат от общинския туристически информационен център. В сравнение с друга година летовниците от скандинавската държава са се активирали. Самите те обяснявали, че изминалата зима в Норвегия била изключително тежка и студена и затова те хукнали да събират слънце по местните плажове още преди началото на активния сезон и оставали дори след края му.

Най-много чуждестранни туристи от Англия е посрещнал инфоцентърът през август. Те са над 15% от всички посетители за миналия месец. Единствено родните туристи са били повече - 16,2 на сто от всички 1800 души, потърсили информация в центъра. Французите и германците също били сред най-активните посетители. Руски пенсионерки, макар и да идват организирано, също не пропускали да купят карта на Варна или да поискат информация за забележителностите от центъра.

Освен упътване как да стигнат до дадено място, чужденците най-често са се интересували и от музеите и културните прояви. За търговската мрежа са питали 40% от посетителите. 20 на сто пък са търсили заведения за хранене и забавления. 55% от чужденците са искали информация за настаняване в местните хотели, от което следвало, че идват да летуват във Варна неорганизирано.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).