Нощна хайка прибра 22 жрици от Златните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:16 / 30.08.2010
1166
Цял микробус жрици на любовта и 9 от сутеньорите им успя да прибере на топло внезапна полицейска акция на бригада от дирекцията за борба с организираната престъпност в София и варненската полиция. Ударът е направен в полунощ срещу неделя в курорта Златни пясъци, а в обхвата на акцията са попаднали 2 дискотеки и заведения. 40-50 ченгета са обходили явни и тайни явки на задържаните. В началото на хайката сводници и проститутки се втурнали към КПП-та в курорта, но били изловени и там. Близо час сводник е лежал тръшнат на земята в очакване да бъде прибран на топло. На тараш са били подложени жилища и автомобили на арестуваните, които, освен че били част от престъпна група за склоняване към проституция, се оказали и с криминални досиета. Иззети са множество мобилни телефони, SIM карти, големи суми в лева и валута и други доказателства за престъпната дейност на 9-имата сводници. Повечето от тях се оказали криминално проявени и принадлежали към престъпна група за склоняване към проституция, съобщиха от пресцентъра на МВР часове по-късно. Проучва се съпричастността на задържаните към други форми на престъпна дейност.

22-те задържани момичета са част от мрежата за платени сексуслуги, които и вчера продължаваха да дават показания. Работата по случая продължава под прякото ръководство на Варненската окръжна прокуратура. Според запознати обаче тези, които стоят най-високо в йерархията на престъпната мрежа и са ключови фигури, от известно време въобще не са се мяркали в курорта и са успели да избегнат полицейската хватка.

В нощната акция за сводници и техните работнички са попаднали и невинни жертви, сред които се оказал турист-чужденец и момиче, което раздавало флайери на Златните. Недоразумението бързо било изчистено и набедените за част от престъпната група получили извинения и си тръгнали по живо и по здраво.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
07.09.2010 Потвърдиха ареста само на един от сводниците от Златните
01.09.2010 Арестуваните при акция "Сводниците" - луд и авер на Данови
31.08.2010 Четирима от задържаните сводници в Златни пясъци остават в ареста
31.08.2010 Прокуратурата иска постоянен арест за четирима сводници
29.08.2010 Погнаха сводниците на Златни пясъци
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).