Носител на "Грами" участва във "Варненско лято“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:53 / 26.07.2017
1928
Музиканти от България, САЩ, Русия, Полша, Испания, Франция, Холандия, Гърция, Босна и Херцеговина участват в XXVI издание на Международния джаз фестивал "Варненско лято", който ще се състои от 27-ми до 29 юли. Концертите започват от 20ч. в английския двор на Археологическия музей. Програмата бе обявена днес от Анатолий Вапиров, художествен директор на фестивала, и Десислава Георгиева, началник-отдел "Фестивали и проекти" в дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.

Първият ден - 27 юли, започва с концерт на българската група "Метаморфоза" в състав Росен Захариев - тромпет, Николай Данев - перкусия, Антони Рикев - бас и Мирослав Иванов - китара. Следват "Блейзин Квартет", с участието на Срджан Иванович - барабани/перкусия, Федерико Казагранде - китара, Андреас Полизогопулос - тромпет, и Михаил Иванов - Мишо - контрабас.

На 28 юли ще свирят трио Адам Венд - саксофон, Пшемислав Раминяк - пиано, и Марчин Яр - перкусии. След тях е участието на световноизвестния джаз тромбонист от Ню Йорк Конрад Хервиг, записал 24 албума като водещ изпълнител, спечелил награда "Грами". Той ще свири с един от най-успешните български джаз музиканти - Антони Дончев - пиано, Георги Дончев - акустичен бас, и и Димитър Семов - барабани.

На 29 юли са изпълненията на Петър Момчев - саксофони и квартет - Владислав Мичев - тромбон, Александър Логозаров - китара, Евден Димитров - бас китара, и Васил Вутев - ударни. Следва и изпълнението на Христо Йоцов - ударни, и Арно Фарас - саксофон, Любо Цанев - пиано, и Димитър Карамфилов - бас. Фестивалът завършва с руското трио - Сергей Манукян- пиано, Павел Чекмаковский - китара, и Артем Федотов - перкусия.

В съпътстващата програма на 28 юли от 17,30ч. в Дома на архитекта на ул. "Мусала" 10 Владимир Гаджев представя разкази от първо лице за вечните в джаза, съпроводен с търг на автографи. За първи път по инициатива на дирекция "Култура и духовно развитие" се организират концерти и в курортния комплекс "Златни пясъци", обясни Десислава Георгиева. Те започват от 20,30ч. на сцената в централната част на комплекса - на 26 юли - Блейзинг квартет и на 30 юли - Сергей Манукян.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).