Нов кинохит създадоха варненски ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 14.12.2014
794
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Ворейдис" е чисто новата продукция на двамата варненски ученици Денис Ахмед от Първа ЕГ и Любомир Маринов от МГ "Д-р Петър Берон". Творението им е научно-фантастична комедия.

Снимките стартираха на 1 юли т.г. Филмът разказва за историята на петима приятели и една огромна загадка. Авторът е Любомир Маринов.

В лентата участват 12 актьори. Кастингът за тях се проведе в Солидарен център още през май. Мястото на премиерната прожекция бе зала 2 на ФКЦ, а времето - събота.

Създателите вече имат и други филми зад гърба си. Миналата година са създали късометражен психотрилър, озаглавен "Смъртоносен проект". С него те са отправили посланието "Алкохолът не решава нищо".

Всичко е по наша инициатива, обяснява Дениз. За целта младежите използват собствена снимачна техника. Създали са си и кино компания. Тя работи вече няколко години и се нарича AHP.

"Никой не знаеше какво е това съкращение, докато не казахме цялото име на компанията - Angry Head Productions. Тази компания за две години създаде скечове, филмчета и също така един стойностен късометражен филм "Смъртоносен проект", след него и още един с предстояща премиера. Започнали от нищото, стигнахме до изяви по телевизията, което беше нещо невероятно за нас. Никога не сме си мислили, че ще стигнем дотук. Екипът в началото беше изключително малък, но се уголеми през последната половин година с присъединяването на нови хора. Компанията оттук нататък ще тръгне по нов път, по който ще има много пречки и трудности, но всичко ще се нареди, защото екипът на AHP никога не се предава", разказват основателите.

Самите те предпочитат да сменят жанровете, но държат на важните послания във филмите си. За още по-добър резултат се допитват до професионален режисьорски опит, но разчитат основно на собствените си виждания.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).