Нов тротоар промени визията на района около ритуалната зала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:12 / 20.01.2015
2574
Нов тротоар промени визията на района около ритуалната зала във Варна. По време на ремонта бяха подменени 266 кв. м павета, поставени бяха 60 бр. ограничителни колчета, които да предотвратят нерегламентираното паркиране на автомобили. Инвестицията е на стойност 29 175 лв., осигурени от общинския бюджет.

Следвайки политиката си за подобряване на градската среда, през 2014-та година община Варна ремонтира тротоарните площи по протежението на едни от най-големите булеварди в града, както и около училища и университети. Най-голямата реновирана пешеходна зона е по бул. "Цар Освободител". Част от цялостната реконструкция на един от най-натоварените варненски булеварди включи и подмяната на подземната инфраструктура на пешеходните алеи по южното и северното платно - там бяха положени общо 5687 кв.м нови тротоарни плочи, бордюри, създадени бяха нови зелени площи.

В средата на април започнаха и ремонтните дейности на тротоарите край бул. "Мария Луиза." Старите потрошени плочки вече са сменени с бетонови павета, каквито бяха положени и на тротоарите по бул. "Цар Освободител". В района на Икономически университет пък вече са подменени 955 кв. м. тротоарни площи край вуза. Приключи ремонтът и на тротоарите около VIII СОУПЧЕ "А. С. Пушкин", където са подменени 451 км. м. Бяха ремонтирани също и отсечки по ул. "Петко Стайнов", "Тракия", в кв. "Владислав Варненчик", в кв. "Аспарухово", и др.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).