Нова барака "никне" във варненска градинка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:11 / 03.04.2012
5122
Нова барака започна да никне вчера в градинката на Понеделничния пазар във Варна. След като площадчето на някогашния пазар беше разчистено от временните преместваеми обекти в края на 2008 г., баракоманията явно отново превзема пространството. Бетонни основи не се леят, но усърдно се строи барака с приблизителни размери около 5-6 квадрата. Тя е от дърво и по думите на строителите й, които вчера от ранна сутрин се трудиха доста неуморно на обекта, трябва да служи за продажба на сладолед. Минувачите пък гледаха с интерес какво се готви за пространството, което трябваше да е паркинг, а впоследствие уж стана парк. Много от тях цъкаха неодобрително, наблюдавайки градежа. Най-притеснени бяха майките, според които районът отново ще се "забарикади" и изградената наскоро голяма детска площадка или ще бъде унищожена, или обезличена сред преместваемите обекти. Пространството, което имат сега децата да бягат, пък съвсем скоро ще се усвои, носи се вече мълвата.

Кметът на район "Одесос" Георги Недев увери, че място за подобни притеснения изобщо няма. По думите му става въпрос не за барака, а за строителството само на един сезонен обект. Той трябвало да представлява летен бар, за да могат хората да има откъде да си купуват разхладителни напитки. Според Недев изобщо не е притеснително, че наоколо има доста подобни обекти. Репортер изброи поне 2 сладкарници и 4 закусвални около градинката. Кметът на "Одесос" отбеляза, че те са в частни имоти, а този ще е на общински. Друг такъв няма, подчерта Недев. Поставянето му е одобрено от отговорната комисия, без чието позволение не се поставя нито един сезонен обект. Той ще функционира само от 1 април до 30 септември, посочи районният кмет, обаче не можа да си спомни кой ще оперира летния бар, като само уточни, че става въпрос за "някоя фирма".

Вложиха 200 000 хиляди за облагородяване

Припомняме, че през 2009 г. общината вложи над 200 000 лева в облагородяването на градинката. Ремонтът на фонтана пък излезе около 20 000 лева и беше дарение от ВиК - Варна. Много от собствениците на магазини на Понеделничния пазар заведоха дела срещу общината заради премахването на обектите им.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).