Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нова дирекция в Община Варна ще отговаря за екологията и чистотата
Автор: Пламена Николова 16:26 / 05.02.2020Коментари (0)2132
©
Както Varna24.bg съобщи, нова дирекция в Община Варна ще отговаря за екологията и опазването на околната среда. Съветниците от ВрК "Структури и общинска администрация“ одобриха създаването на новото звено, което ще обедини всички дейности, свързани със сметосъбирането, сметоизвозването, чистотата на въздуха, опазването на водите, включително управлението на минералните източници.

Реформата се прави по предложение на кмета Иван Портних с цел по-добро управление на процесите, свързани с опазването на околната среда, и най-вече – за постигане на по-голям контрол. Досега тези дейности се ръководеха от различни звена в общинските дирекции "Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ и "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, обясни пред съветниците секретарят на Община Варна Нора Момчева.

Дирекция "Екология и опазване на околната среда“ ще се състои от три отдела – "Опазване на околната среда“, "Управление на отпадъците“ и "Контрол и опазване чистотата на обществените територии“. Ако административната реформа получи одобрението на местния парламент, новата структура трябва да започне да функционира от 1 март 2020 г.

Кадровата обезпеченост ще се осигури от настоящите експерти в администрацията, а при необходимост от разширяване на екипа ще бъдат обявени свободни позиции. Ръководителите на звената ще бъдат определени чрез конкурс. Процедурите за провеждане на конкурсите ще стартират веднага след решението на Общинския съвет, поясни Нора Момчева в отговор на въпроси на общински съветници.

Членовете на комисията гласуваха също промяна в числеността на персонала в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, през който през зимните месеци преминават около 250 души. Заради необходимостта от поддръжка на отопление и снабдяване с топла вода целогодишно се налага назначаването на четирима огняри.

Съветниците дадоха също съгласието си да се назначи шофьор в Комплекса за социални услуги за деца и младежи, обединяващ осем центъра за настаняване от семеен тип. Те се намират в различни части на града и наличието само на един микробус за комплекса е крайно недостатъчно. Затова Община Варна планира да предостави на социалната институция още едно превозно средство, за което е необходимо назначаването на шофьор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: