Нова мода в кражбите във Варна: Крадци налитат на детски колички

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
11:17 / 11.07.2011
8004
Икономическата криза не пожали и автоджамбазите. За да се адаптират в новата обстановка, крадците зарязали посегателствата над лъскавите автомобили и се насочили към друг таргет - детските колички. Обикновено разбойниците се сдобивали със стока от автомобилите на родителите.

Издайнически се оказвали лепенките с надпис "Бебе в колата". Той служел като червена лампичка за тях, че в багажника на автомобила може да се крие количка. Вместо да крадат автомобил, обикновено те само разбивали багажника. Отмъквали количката и след това я продавали като втора употреба.

Неофициално от полицията също коментираха, че има завишение в постъпилите жалби и оплаквания за откраднати колички. Тяхното откриване обаче било почти невъзможно. За разлика от автомобилите детските колички не разполагат със серийни номера. Освен това за разпознаването им се използват предимно описания на родителите. Дори и да си познаят откраднатото на улицата, те пак много трудно могат да докажат, че това точно е тяхната четириколка.

Новата мода в набезите родителите си обясняват с повишеното търсене и високата цена на артикула. Най-евтината детска количка на пазара е около 100 лв. По-луксозните и комбинирани могат да надхвърлят и 1500 лв. По думите на родителите една средно добра количка, която не се чупи бързо, не може да се намери на цена под 500 лв.
В оказионите бебешките возила могат да се намерят на цени от 50 до 500 лв. в зависимост от марката и състоянието.
Сред майките в града се носи легенда за заможно варненско семейство, което поръчало за наследника си бутикова количка от зад Океана. За тяхно нещастие им откраднали автомобила заедно със скъпото детско возило в багажника. Не след дълго видели половинката на известен в града автоджамбазин гордо да разхожда в Морската градина детето си в тяхната количка.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).