Нова наредба във Варна регламентира правилата за прием в първи клас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:08 / 05.12.2016
2552
Директорите на общинските училища съвместно с представители на дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна обсъдиха на заседание проекта на Правила за прием в първи клас на децата, подлежащи на задължително обучение през учебната 2017/2018 година.

В проектодокумента са приложени изискванията на Наредба №10 от 01.09.2016г. за организация на дейностите в училищното образование. Водещ критерий при осъществяване на приема ще бъде близостта на училището по настоящ адрес на родителите. При наличие на по-голям брой кандидати за определено училище, ще се прилагат и допълнителни критерии, които ще носят предимства, а именно: дете с трайни увреждания над 50%; дете - сирак, други деца от семейството, обучаващи се в училището; деца, завършили подготвителна група в избраното училище; близост до местоработата на един от родителите.

Наредбата променя и с един месец по-рано срока, в който администрацията ще предостави на училищата списък на децата, които следва да постъпят в групи за предучилищна подготовка и в първи клас по райони - до 1 март 2017 година, а директорите със своя заповед утвърждават план-приема в срок до 30 март 2017 година.

Предстои готовият проект за правила да бъде качен на сайта на Община Варна за обществено обсъждане, след което трябва да се гласуват и от Общинския съвет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).