Нова организация на движение във Варна за автобуси и коли заради ремонти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 22.01.2018
5054
Във връзка със стартиране на строително-ремонтни работи и подмяна на подземна инфраструктура от вчера е преустановено движението на автомобили по следните участъци: бул. "Цар Освободител" в отсечката от бул. "Приморски" до бул. "Княз Борис I", както и по бул. "Приморски" в обхвата от ул. "Ст. Стамболов" до бул. "Цар Освободител", съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

В тази връзка ще има промяна и в обслужването на линиите на градския транспорт: ще бъдат въведени двупосочно маршрутни промени за автобусни линии 17 А, 20 и 39. Няма да се обслужват двупосочно автобусни спирки "Д. Дебелянов", ЖП Гара на пл. "Славейков", сп. "Басейна", сп. "Фестивален комплекс", сп. "Академията" на бул. "Цар Освободител".

Маршрутът на линия 17 А двупосочно се променя, както следва:
След спирка "8-ми декември" , сп. "Полиграфията", сп. "Козирката", сп. "Севастопол", сп. "Академията" и продължава по маршрута си.

Маршрутът на линия 20 в посока ЖП Гара се променя, както следва:
След спирка "Окръжна болница" ще завива по бул. "Осми Приморски полк" надясно в посока ЖП Гара и ще обслужва спирки "Пл. Съединение", "Музея", "Матроски клуб", ЖП Гара.

Маршрутът на линия 20 в посока Владиславово - първа спирка ЖП Гара ( от джоба), "Македонски дом", "Козирката", "Музея", на кръстовището с бул. "Цар Освободител" се включва по маршрута си.

Маршрутът на линия 39 двупосочно - след спирка "Спортна зала" продължава по бул. "Княз Борис Първи", спира на "Академията", "Севастопол", "Музея", "Матроски клуб", "Полиграфията" и продължава по утвърдения си маршрут.

Временна организация на движение се въвежда и заради ремонта на бул."Първи май" в кв. "Аспарухово", като в участъка от ул."Св.Св.Кирил и Методий" до ул."Георги Стаматов" се затваря за движение едното платно /от страната на жилищната зона/, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно /от страната на парка/.

Затворен за влизане на автомобили ще бъде бул. "Народни будители" от кръстовището с бул. "Мара Тасева". Движението в посока център и кв. "Галата" ще се осъществява двупосочно по новоизграденото северно платно на булеварда. По трасето на бул. "Мара Тасева" са предвидени временни автобусна спирка в двете посоки, които ще заместват сп. "Народни будители".

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).