Нова песен тръгва от ветровития варненски бряг

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:25 / 04.04.2022
1352
В най-ветровитите дни на отминалата седмица детско шлагерно студио "ДА" във Варна засне нов видеоклип. Това е поредната песен от предстоящия албум на популярната детска вокална формация, която вече има и своя визия.

Песента със заглавие "Ветре ранобуднико" отново е с авторството на познатия тандем: музика - Доно Цветков, стихове - Райна Пенева, аранжимент - Красимир Илиев. Българската публика ги познава като автори на едни от най-популярните и обичани съвременни български детски песни - "Ало, ало слънчице", "Роклята на мама" и много други. 

Поетесата Райна Пенева, която е и носител на награда за детска поезия на Съюза на българските писатели, специално дописа и преработи  оригиналния текст на стихотворението, за да добие то песенната си форма. Още при първото слушане децата от вокалната формация харесаха и запяха песента. "Винаги правя тест дали още при първо слушане песента ще се харесва на децата. Всъщност те са най-точният критерий за оценка - или харесват, или не харесват песента. Техният вкус трудно може да се манипулира с рекламни трикове."- споделя композиторът Доно Цветков.

Клипът на песента беше заснет на морския бряг във Варна, а природата специално се беше подготвила, за да създаде настроение.

"Снимките на клипа бяха  истинско преживяване за децата – не  само заради поривите на вятъра, който буквално ги  отнасяше, но и заради възможността да се порадват на разцъфналите дървета  и да нахранят лебедите край варненския бряг."

Песента се реализира благодарение на подкрепата на Национален фонд "Култура".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).