Нова разделителна линия променя шофирането по бул. "Трети март"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:42 / 28.07.2014
1914
Изградената нова разделителна линия с ограда по ремонтирания варненски булевард "Трети март" ще промени навиците на шофьорите, които минават често по него. Според едни това е за добро, защото така трафикът става по-сигурен, други пък се ядосват на промяната, твърде убедени, че преди е било по-удобно.

Една от промените, които вече са очевидни, е, че в бъдеще няма да може са се стига с ляв завой до търговските обекти от комплекса, познат като "Кооп"-а. Маршрутът се удължава с около 400 метра, показа проверка на "Народно дело". Според мнозина шофьори обаче така ще е по-сигурно и за тях, и за пешеходците.

Друга промяна ще е повдигането на пешеходните пътеки по булеварда. Новият начин за изграждане на местата за пресичане очевидно ще бъде приложен на ремонтирания след години чакане булевард, това личи и по оформянето на бордюрите на разделителната линия. Опитът от досегашното повдигане на "зебрите" във Варна показва, че те дават по-голяма увереност на пешеходците, но все още много водачи не са свикнали да дават предимство на пресичащите дори и на "гърбиците".

Преди време проверка на "Народно дело" по сигнал на гражданин се натъкна и на първото пропадане на новия асфалт още преди да му бъде прерязана лентата и да бъде плисната водата от менчето. Новият обход на трасето на бул. "Трети март" показа, че по отстраняването на проблема вече се работи. Като цяло дейностите по реконструкцията са се ускорили, твърдят варненци, които минават всекидневно от там.


Виж коментарите (2)

Още по темата (29):
23.06.2016 Месеци след ремонта откриха официално бул. "Трети март"
04.05.2016 Проблем след ремонта на "Трети март": Мантинела кара стотици да заобикалят
03.05.2016 Паркирали возила спъват трафика по новия бул. "Трети март"
28.04.2016 Приключва ремонтът на бул. "Трети март"
26.04.2016 Пускат булевард "Трети март“ за Великден
06.04.2016 Пускат бул. "Трети март" до две седмици
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).