Новата Оперативна програма "Морско дело и рибарство" стартира от 18 юли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:15 / 15.07.2016
1459
Новата Оперативна програма "Морско дело и рибарство" ще стартира на 18 юли /понеделник/ с отварянето на първата мярка, свързана с преработката на рибни продукти. Това съобщи за Радио Варна зам.-министърът на земеделието и храните с ресор "Рибарство" Свилен Костов. Очаква се втората мярка - за аквакултурите oа бъде отворена до края на месец юли, каза Костов и допълни, че за първи път бенефициентите по тази програма ще могат да кандидатстват по електронен път.

Ако желаещите да кандидатстват имат проблеми с оформянето на необходимата документация, те мога да се обърнат за съдействие към Областните информационни центрове в цялата страна, които след 18 юли имат готовност да окажат експертна помощ.

Целият финансов ресурс на Оперативна програма "Морско дело и рибарство" е 222 милиона лева, като 172 милиона са осигурени от Европейския фонд за морско дело и рибарство, а останалите - са национално съфинансиране. 10 милиона лева ще бъдат използвани за две рибарски пристанища - едно на Северното Черноморие и едно - на Южното.

Относно запитване дали са предвидени средства за варненското рибарско пристанище в "Аспарухово", Свилен Костов отговори: "До колкото знам на север има две такива пристанища - едно във Варна и едно в Балчик. Едно от тях ще получи средства, но при този тип проекти има конкурентен подбор и който е по-подготвен, той печели финансирането".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).