Новата площадка в Морската е забранена за кокетки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (29)
09:28 / 23.09.2015
6427
Уникална тебала, забраняваща влизането на жени с токчета, стои на входа на новата красива площадка в Морската градина, видя репортер на Varna24.bg.

Проверка установи, че всички дами, които придружаваха малчугани на терена бяха оборудвани с ниски сандали, обувки и маратонки. Очевидно е, че родителите уважават новата придобивка и ще се постараят да я запазят по-дълго за децата си. 

Изискването, регламентирано от общината е по повод на това, че настилката на площадката е противоударна и от специален материал, който може да бъде изкъртен, ако по него стъпват дами с високи токчета. 

Площадката е изградена на площ от 1300 кв. м., има положена ударопоглъщаща настилки, а съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност.

На терена има игрови площи за две възрастови групи - до 3 г. и от 3 до 12 г. , обособени са и различни зони - море, плаж, зоопарк с животни. Цветовете и материалите, от които са изработени люлките, катерушките и пързалките, са съобразени така, че да създават настроение и комфорт на малчуганите.

Новата площадка е част от мащабната програма на Община Варна за обновяване на детските кътове за игра във всички райони на града, и обхваща над 230 терена. Така Варна ще бъде първият град в страната, който ще реши проблема със старите и опасни детски площадки, които вече трябва да отговарят на нови стандарти, описани в Наредба 1 на МРРБ, МВР и Агенцията за закрила на детето. Всички площадки за игра трябва да бъдат приведени по новите изисквания до края на 2016 г.





Виж коментарите (29)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).