Новата зона пред Аквариума ще е готова до дни

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
09:49 / 29.05.2019
2827
До края на месеца ще е готова обновената зона пред Аквариума в Морската градина, научи Varna24.bg. Репортерска проверка установи, че макетът на Черно море е вече готов, а наоколо се извършва красиво ново озеленяване и обогатяване с нови цветя и храсти. 

Според информационната табела на обекта, визията на култовото място ще бъде възстановена в автентичния си вид. Освен възстановяването на макетната карта е  изградена нова инсталация за циркулиране и филтриране на водата в коритото на макета. Предстои да бъдат възстановени бронзовите надписи, които преди време са били демонтирани и се съхраняват на склад. Ще бъде преасфалтирана и компрометираната алея в близост.

Ремонтите в Морската градина като цяло са към своя край. Както  Varna24.bg съобщи, вече е факт новият мост на въздишките в Морската градина, който е култово място за варненци и гостите на града. 

Дървената конструкция е по проект, възстановяващ автентичния облик на моста по спомени на варненци и снимки от миналото. 

Активно продължават и ремонтите в парка. Извършва се озеленяване с райграс, храсти и цветя. Оформена е алеята на японските вишни. На много места е изградено парково напояване. 

Напълно ще бъде възстановен розариумът, както и самият алпинеум, където в момента се засаждат цветя и се възстановява атрактивното осветление. 

Изгражда се и велоалея, която ще е успоредна на бул. "Княз Борис I" от Икономическия университет до зоологическата градина. 

Както вече съобщихме, готов е и скатът на алеята под Морското казино, където също е озеленено. 

Припомняме, че около 48 декара обща площ ще бъдат ремонтирани в парка. Предвидената сума за цялостната дейност е почти 2.5 милиона лева.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).