Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нови абсолвенти тържествено хвърляха шапки във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 13.03.2023Коментари (0)789
©
Тържествена церемония за връчване на дипломите на завършилите ОКС "Бакалавър“ и ОКС "Магистър“, випуск 2022 на Корабостроителен факултет при ТУ-Варна се състоя на 10-и март в зала 114 на висшето техническо училище.

Облечени с академични тоги и шапки, в присъствието на своите родители, приятели и близки, дипломантите получиха поздравления от заместник-ректор, декан на факултета и ръководителите на катедри, научи Varna24.bg.

Водещият на официалната церемония доц. д-р инж. Илия Хаджидимов, декан на Корабостроителния факултет поздрави абсолвентите от випуск 2022 и даде думата на доц. д-р инж. Мария Маринова, заместник-ректор по "Учебна дейност“ за официално приветствие от името на академичното ръководство.

В края на своето слово доц. д-р Маринова завърши с мисълта на промишления инженер Тим Кук: "Не се задоволявайте със света, който сте наследили. Предизвикателство никога не е било разрешено без хора, които мислят по различен начин. Мислете различно и следвайте мечтите си!“.

Последва награждаване на отличните абсолвенти от присъстващите ръководители на катедри: проф. д-р Пламен Братанов, катедра "Индустриален дизайн“, доц. д-р Даниела Тонева, катедра "Екология и опазване на околната среда“, доц. д-р инж. Даниела Чакърова, катедра "Топлотехника", доц. д-р инж. Христо Пировски, катедра "Корабостроене, корабни машини и механизми“. В поздравителните си слова, ръководителите на катедри подчертаха, че генерации възпитаници на Технически университет – Варна са гръбнака на българската икономика и увериха абсолвентите, че инженерната дипломата, която получават им осигурява възможности за успешна професионална кариера в сферата на икономиката и управлението на страната.

Всички първенци от образователните степени "бакалавър“ и "магистър“ от специалностите: "Индустриален дизайн“, "Инженерна екология“, "Защита на населението при бедствия и аварии“, "Експлоатация на флота и пристанищата“, "Корабоводене“, "Топлотехника“, "Топлотехника и възобновяеми енергийни източници“, "Проектиране на морски уредби и системи“, "Корабостроене и морска техника“ и "Корабни машини и механизми“ получиха дипломи и значки за висок успех.

Церемонията завърши традиционно и емоционално с хвърляне на академичните шапки пред сградата на ректората.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: