Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нови амбициозни проекти превръщат "Владиславово" в още по-привлекателно място за живеене
Автор: Пламена Николова 11:30 / 05.01.2021Коментари (8)5281
©
Нови амбициозни проекти превръщат "Владиславово" в още по-привлекателно място за живеене, научи Varna24.bg.

Вчера при визитата си във Варна премиерът Бойко Борисов даде висока оценка за реализирането на мащабния проект за новия спортен комплекс в района.

"Новият спортен комплекс е една страхотна придобивка, която е в полза не само за нашия квартал, а и за цяла Варна. Тук трябва да отбележа усилията на г-н Портних като кмет на Варна за всичко, което успяхме да свършим за това време, което не беше толкова дълго и въпреки пандемията успяхме да се справим в срок с приключването на проекта. В рамките на година и половина имаме едно невероятно спортно съоръжение. Срокът беше спазен. Обектът има акт 16, въведен е в експлоатация. Тепърва ще бъдат назначени хора, които да се грижат за комплекса, да отговарят за поддръжката и всичко, което да гарантира безопасното ползване на базата. Начинът за ползване все още не е уточнен, но това, което е наложено като практика по отношение на спортните бази във Варна, е в работно време базата да се ползва безплатно, а във вечерните часове да се заплаща за ползването на игрищата. Истината е, че район "Владислав Варненчик" има с какво да се гордее. Това е една придобивка, която няма аналог във Варна, да не кажа в България", коментира в интервю за медията ни кметът на района Николай Костадинов. 

Както вече стана известно, в края на миналата година правителството отпусна и 8 млн. лв. за старта на грандиозният ремонт в "Кайсиева градина". 

"Искрено се надявам колкото се може по-бързо да започнем със строително-монтажните работи в "Кайсиева градина", защото нуждата е голяма и очакванията на хората са големи. Вероятно си спомняте, че средствата, които вложихме в 4-ти микрорайон бяха средствата, отделени за "Кайсиева градина", но поради редица събития, сред които и ковид, два пъти района имаше лошия късмет да бъде отложен ремонтът там. Надявам се до края на 2021 г. да приключим с по-голяма част от предвидените дейности в "Кайсиева градина". Проектът е доста мащабен, предвидено е изграждане на редица спортни игрища, детски площадки, обновяване на паркинги и междублокови пространства, изграждане на нови тротоари. Съществените СМР-та ще стартират в южната част на "Кайсиева градина". Живот и здраве, докато приключим с осигурените средства и дейностите, предвидени като инвестиция по проекта, да бъдат осигурени и останалите, нужни за цялостния ремонт в района", обясни Николай Костадинов.

На въпроса дали скоро може да бъде реализиран проектът за голям плувен басейн на територията на училище "Стоян Михайловски" в Кайсиева градина, районният кмет обясни, че все още идеята стои на дневен ред. 

"Там базата е огромна. Средствата за довършването на тази база също са от порядъка на около 8 млн. лв. , за да може целият комплекс да заработи. Освен басейн, там има и огромна база, която би могла да послужи за младежки културно-спортен развлекателен център. Може да стане уникално място не само за хората от квартала, но и за целия град, стига да намерим средства за реализирането на този проект", каза Костадинов. 

Той обясни, че се работи по още важни амбициозни проекти. Един от тях е ремонтът на бул. "Цар Освободител". Работи се и по разширяването на районния парк, който се очаква да удвои територията си, след като към него бъдат включени прилежащи зелени терени. 

"Има предвиден имот, който на практика почти ще удвои парка. Там ще има множество спортни и развлекателни съоръжения. Предвидили сме изграждането на парк, даже сме го започнали, с изграждане на детска площадка и стрийт фитнес, северно от "Кайсиева градина", около Борисовата воденица. Очакваме да влезе в сила ПУП-а на трети микрорайон, за да започнем работа и там. Има предвидено паркче в тази зона. Към това прибавяме рехабилитация на междублоковите пространства, изграждане на прилежаща инфраструктура, озеленяване", допълни още Николай Костадинов.

Повече вижте във видеото!






Още по темата: общо новини по темата: 19
31.01.2022 »
17.01.2022 »
08.11.2021 »
14.06.2021 »
30.03.2021 »
04.01.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.01.2021 г.
0
 
 
Владиславово не е място, което някой ще си избере. Там се отива да се живее по неволя и просто по някое време свикваш и с циганията и с мръсотията и със селянията. Тоя човек от видеото наистина ли си вярва на глупостите, които бръщолеви?
Aнонимен
на 05.01.2021 г.
0
 
 
Ама тоя шизофреник си вярва...е и наркомана му вярва..ужас!Владиславово се насели от някакви селяндури от цяла СИ България..Пият денонощно пред входовете,жулят чалга когато им скимне,хвърлят боклук и храна на котките през терасата,паркират както си искат.Привлекателно е за селяндури,защото жилищата са най-евтини!А,и още нещо-циганската махала се мери с някогашния Максуд!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: