Нови четирима стажант-юристи избраха Варненския окръжен съд за професионалния си стаж

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:49 / 02.03.2021
1290
През март Варненският окръжен съд беше избран от четирима стажант-юристи предпочели институцията, за да преминат задължителния си професионален стаж. За тях това е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност, съобщиха от пресслужбата на съда.

Съдебните кандидати бяха посрещнати от председателя на институцията – съдия Марин Маринов, който на официална церемония им връчи стажантските книжки.  Той ги запозна накратко със структурата и организацията на работа в Окръжен съд – Варна и ги призова да прекарат повече време в съдебните зали.

 "Така ще съберете преки впечатления от естеството на работата, от различните стилове на водене на заседания, ще видите реално как протича един съдебен процес и какви казуси се разглеждат при нас. Заради големия обем на дела, които Варненският окръжен съд разглежда, при нас има обособени три отделения – Гражданско, Търговско и Наказателно, като това е възможност да се запознаете с голямо разнообразие от правни спорове. От Вас зависи, колко ефективно ще протече стажа Ви“ посъветва юристите съдия Маринов и ги призова да дават обратна връзка, в случай че имат затруднения или неясноти.

През 2020 година, 49 стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителната си практика, а от началото на година това решение взеха 18 души.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).