Нови цветни фигури изникват по варненските булеварди

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:06 / 26.05.2020
1564
Всяка година в края на април и през май във Варна започва така нареченото пролетно зацветяване на декоративни фигури на места за обществено ползване и по обекти на пътната инфраструктура, съобщават от пресцентъра на район "Приморски" във Варна.  

"Обръща се специално внимание на сезонните и многогодишни видове. В последните 3 години е налице тенденцията така оформените декоративни площи постепенно да се се увеличават. През 2018 г. цветните фигури на територията на Район "Приморски" бяха с площ 1500 кв.м, през 2019 г – приблизително 3000 кв.м., а за тази, 2020 г., се предвижда тяхната площ да надхвърли – 3700 кв. м.

Вече е в ход зацветяването на декоративните петна по бул. "Княз Борис I", в района на Резиденция "Евксиноград". Предстои засаждане на цветен разсад по ул. "Васил Друмев" и по бул. "Васил Левски". Освен познатите видове розови насаждения, петуния, бегония и  теменужки ще бъдат прибавени и други видове като вербена, турта – жълта и оранжева, нискостеблени  храсти, лавандула", информират още от район "Приморски".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).