Нови неразбории около кредита на "Градски транспорт"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:38 / 21.04.2012
3418
Кметът Кирил Йорданов иска местният парламент да преразгледа решението си, с което пое ангажимент общината да гарантира частично кредит от 20 млн. лв. на собствената си фирма "Градски транспорт".

Парите от него трябва да отидат за купуването на частното дружество "Транстриумф холдинг". Сделката се сочи като задължително условие за привличането на над 100 млн. лв. средства от ЕС за подобряването на цялата система от обществени превози в града.

В оспорването на решението, взето на последната общинска сесия, кметът заявява, че задълженията на общината по отношение на кредита на общинската фирма са неясни.
Мнението на Кирил Йорданов е, че с помощта на местния парламент дружеството "Градски транспорт" принуждава общината да му превежда всеки месец допълнителни субсидии за обслужване на кредита. Освен това кметът заявява, че при евентуално закъсняване с вноските местната власт има ангажимент да плати на банката, а не на фирмата си.
Искането на Йорданов съветът да преразгледа решението си е поредната неразбория около сделката, при която "Градски транспорт" трябва да купи "Транстриумф холдинг".

Изход от ситуацията ще се търси в комисията по транспорт, отсече Иван Портних, шеф на групата съветници на ГЕРБ в местния парламент. Вече в качеството си на председател на бюджетната комисия той изтегли въпроса от дневния ред на бюджетната комисия. При всички положения кметското оспорване на ангажимента по кредита означава, че "Градски транспорт" ще се забави с изтеглянето му и покупката на "Транстриумф холдинг". Това от своя страна поставя под въпрос одобряването на най-големия европейски проект на града ни до момента.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (2)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).